Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Cijene barela nafte na svjetskom tržištu porasle na 78 dolara

Nafta
AFP/Reuters
17.02.2010.
u 16:05

Cijene barela sirove nafte za isporuke u ožujku skočile su na američkom tržištu za 43 centa i iznosile 77,44 dolara. Na londonskom su tržištu cijene za isporuke u travnju porasle za 39 centa na 76,07 dolara.

Cijene nafte skočile su u srijedu na međunarodnim tržištima na 78 dolara za barel, javljaju strani mediji, a razlog je slabiji dolar i uzlet tržišta dionica zbog smanjene zabrinutosti u vezi s dužničkom krizom u eurozoni.

Cijene barela sirove nafte za isporuke u ožujku skočile su na američkom tržištu za 43 centa i iznosile 77,44 dolara. Na londonskom su tržištu cijene za isporuke u travnju porasle za 39 centa na 76,07 dolara.

Euro se približio najvećoj tjednoj razini prema dolaru nakon većeg interesa za dionička tržišta. A slabi dolar potiče rast cijene nafte, no dodatnu potporu cijenama pružaju napetosti između SAD-a i Irana.

Istodobno se očekuje da će tjedni podaci iz SAD-a pokazati rast zaliha sirove nafte za 1,9 milijuna barela. Zalihe destilata trebale bi se smanjiti za 1,6 milijuna barela, a zalihe benzina porasti za 1,6 milijuna barela, pokazala je anketa.

Ključne riječi

Komentara 1

FR
friz
16:43 17.02.2010.

e, sada smo naje..li!Odma će dići cijene naravno, u dogovoru sa \"briljantnom\" vladom,za jedno 10-20 lipa,a kada padne cijena na svjetskom tržištu,spustiti će cijenu za 1-3 lipe.Franji Tahi je bio amater za \"guljenje vlastitog naroda\" u odnosu na ove.Više puta se pitam koje su u stvari oni nacionalnosti?Hrvati iz vana jesu ali ispod kože sigurno nisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije