Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upravna mjera

Cijela uprava HT-a mora ukupno platiti 76.770 kuna kazne

mudrinić
Boris Ščitar/PIXSELL
09.11.2010.
u 08:00

Krivi su jer je HT nudio niže cijene fiksne telefonije i tako prekršio regulirane maloprodajne cijene telekomunikacijskih usluga

Državni proračun telekom operateri pune, osim kriznim trošarinama, i kaznama koje moraju platiti zbog nepoštovanja regulative i Zakona o elektroničkim telekomunikacijama.

Novčana kazna

Naime, HAKOM (Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije) odmjerio je kaznu najjačima te kaže: Odgovornim osobama u HT-u, i to Ivici Mudriniću, predsjedniku uprave HT-a, te članovima uprave Juergenu Czapranu, Božidaru Poldrugaču, Ireni Jolić Šimović, Branki Skaramući te Johanu Buséu izriče se upravna mjera u ukupnom iznosu od 76.770 kn te im se nalaže u roku od 8 dana od primitka rješenja platiti navedeni novčani iznos na žiro-račun državnog proračuna. A krivi su, obrazlaže nadalje HAKOM, jer je HT nudio niže cijene fiksne telefonije i tako prekršio regulirane maloprodajne cijene telekomunikacijskih usluga u nepokretnoj mreži. HAKOM je još u kolovozu izdao rješenje u kojem HT-u zabranjuje svako daljnje nuđenje, ugovaranje i pružanje usluga u fiksnoj telefoniji po cijenama nižim od onih koje je odobrio HAKOM, kao i odobravanje bilo kakvih popusta na cijene niže od odobrenih. No, HT se branio time da ne krši zakon. Nakon dopisivanja i prepisivanja HT-a i HAKOM-a, HAKOM je ostao pri svome te ih kaznio.

I Vipnet kažnjen

Iz HT-a, nakon nove novčane kazne, kazuju da nema razloga za kazne, ali i da ne žele komentirati presudu te da u sudskim i upravnim postupcima iznose svoje argumente. Stoga i ne mogu komentirati slučaj. No, svakako HT i njegove odgovorne osobe uvijek izvršavaju pravno obvezujuće odluke mjerodavnih tijela, tvrde oni.

Osim članova uprave HT-a, i uprava Vipneta već je u "sukobu" s regulatorom HAKOM-om zasad izvukla kraći kraj. Naime, oni su "osuđeni" i platili su kaznu iako imaju primjedbi. Svaki član uprave Vipneta, njih trojica, mora platiti 30.708 kuna kazne zbog kršenja zakona.

– Vipnet će kao legalist poštovati odluke nadležnog tijela i platiti kaznu u traženim rokovima u cijelosti, no moramo iznijeti svoje nezadovoljstvo donošenjem takve odluke s obzirom na to da je postavljena na pogrešnim tehničkim analizama nadležnog inspektora jer je Regulator Vipnetu postavio tehnički neizvediv rok za izvršenje određenih preinaka – kazuju u Vipnetu.

Ključne riječi

Komentara 11

14
14words
09:47 09.11.2010.

Smiješna cifra za čovjeka kojemu su mjesečna primanja veća od te kazne.

TA
tajči4
09:52 09.11.2010.

ma vidite li vi da nama nikad ništa ne paše,ako su cijene telefoniranja visoke ne valja ako ih spuste ne valja, tako je i sa vlasti sad je na vlasti HDZ i ne valja vam ,da je na vlasti ivo perić i stranka pametnih ne bi vam također valjalo, čovjek se sam mora izborit za svoj kruh ma šta nema posla ko ga traži i hoće radit posao će naći,ima ima poslova na sve strane samo se sad više ljudi prijavljuje na burzu zbog love koju dobivaju s burze jer su rađe doma za tisuću i nešto kuna nego da rade cijeli mjesec za dvije i nešto

IS
istima
09:25 09.11.2010.

ma dal nas to država štiti od preniskih cijena telefonije?!.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije