Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURIZAM

Cappelli: Hrvatska će za par dana imati noćenja koliko i cijele prošle godine

Gari Cappelli
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
23.10.2019.
u 12:29

Predsjednik Kamping udruženja Veljko Ostojić rekao je da su ove godine brojke na razini prošle godine.

- Hrvatska će za dva, tri dana imati podjednaki broj noćenja i turista kao što je imala cijele prošle godine. Dakle, dva mjeseca ranije imat ćemo brojke cjelogodišnjeg prošlogodišnjeg turizma - rekao je ministar turizma Gari Cappelli na 13. Kongresu hrvatskog turizma u Svetom Martinu na Muri u Međimurskoj županiji. 

Kongres organizira Kamping udruženje Hrvatske u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Ministarstvom turizma. 

Predsjednik Kamping udruženja Veljko Ostojić rekao je da su ove godine brojke na razini prošle godine.

Ukoliko se stvori okvir za značajnije investicije, kamping, dodao je, može postati perjanica hrvatskog turizma. Prvi preduvjet je kvalitetno rješavanje pitanje tzv. turističkog zemljišta, a drugi preduvjet je PDV. 

- Dok se stopa PDV-a ne smanji na razinu nama konkurentnih zemalja, mi smo u podređenoj poziciji - zaključio je Ostojić.

Kongres je okupio i proizvođače kućica za kampiranje. 

Komentara 2

DU
dubrix
13:55 23.10.2019.

Gdje je drug Bero koji je u srpnju govorio o "katastrofi hrvatskog turizma"?

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
19:19 24.10.2019.

Index slobodanka i jutarnji pisu pjesme o govnima i prizeljkuju propast turizma (oni ionako placu primaju of sorosa). Na Jadranu zivi 1 milijun ljudi na obali , u Spanjolskoj 30 milijuna Grckoj 10 Italilji 30 Turskoj 50 Francuska Rivijera da ne pricamo ali oni seru kamilicu pa je njihova obala cista . Netko zeli zlo Hrvatskoj a zna se tko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije