Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODUZETNIČKI IMPULS

Čak milijarda kuna bespovratnih poticaja poduzetništvu i obrtništvu!

kune, novac
Davor Puklavec/PIXSELL
29.01.2014.
u 10:35

Za očekivati je da potpore za mikro poduzetnike i obrte do devet zaposlenih iznose do 250.000 kuna, a za one sa više zaposlenih i do 1,500.000 kuna

Podrška poslovanju, najavljeni Program poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls 2014., u veljači će ugledati svjetlo dana, javljaju EUfondovi.hr. Ukupni iznos bespovratnih sredstava bit će veći nego što je bio ukupno za 2012. i 2013. godinu što znači da će poduzetnicima biti na raspolaganju preko milijardu i sto milijuna kuna raznih potpora za njihove projekte i ulaganja.

Mogućnost prijave

Prijaviti se mogu gotovo svi subjekti malog gospodarstva koji pozitivno posluju i imaju više od jednog zaposlenog, osim onih koji obavljaju primarnu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda i ribarstvo, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, tehnološki parkovi, inkubatori i poduzetnički centri, obrazovne institucije i asocijacije poduzetnika, obrtnika i zadrugara. Imajući na umu izdašnost ovogodišnjeg Poduzetničkog impulsa, za očekivati je da potpore za mikro poduzetnike i obrte do devet zaposlenih iznose do 250.000 kuna, a za one sa više zaposlenih i do 1,500.000 kuna.

Prihvatljive projektne aktivnosti uključuju: Ulaganja u unaprjeđenje poslovanja; ulaganja u unaprjeđenje proizvodnje; ulaganja u razvoj novih proizvoda/usluga; ulaganja za izlazak na nova tržišta;ulaganja u razvoj i nabavu novih tehnologija koje dovode do unaprjeđenja proizvodnje i stvaranja nove vrijednosti; ulaganja u povećanje proizvodnih kapaciteta; ulaganja u ekološki prihvatljiviju i energetski učinkovitiju proizvodnju; razvoj računalne opreme, sustava i programskih rješenja; razvojna istraživanja za stvaranje novog proizvoda, poslovnog modela, usluge i/ili procesa; primjena znanja u proizvodnim procesima; upravljanje i zaštita intelektualnog i industrijskog vlasništva; uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete; marketinške aktivnosti; stručno osposobljavanje i obrazovanje te za prilagodbu, prenamjenu i proširenje poslovnog/proizvodnog prostora.

Do iskorištenja projekata

Projekti se ocjenjuju prema unaprijed određenim kriterijima, uzimajući između ostalog u obzir financijske i operativne kapacitete poduzetnika, relevantnost i važnost projekta, metodologiju, održivost, troškove i proračun aktivnosti te druge pokazatelje i poveznice. Samo dobro ocijenjeni projekti, koji prijeđu bodovni prag, biti će financirani.

Kao i prošle godine, natječaji će biti otvoreni do iskorištenja sredstava, tj po principu ''first come-first serve“. Dakle, oni koji projekte prijave prvi, imat će više šanse da budu ocijenjeni kao prihvatljivi za financiranje. Kako vrijeme teče, sve je više prijava, a sve manje novaca, pa se šanse smanjuju. Kako biste povećali šanse za uspjeh kod prijave, za sve informacije o dizajnu projekata i pomoći pri izradi prijavne dokumentacije, zainteresirani se mogu obratiti na mail robert@eufondovi.hr.

Komentara 6

Avatar Point_of_view
Point_of_view
11:25 29.01.2014.

Proslo sat vremena od objave a niti jednog komentara. Koga zanimaju gospodarske teme/stvari? Da se radi o polemici izmedju g. Jandrokovica i g. Milanovica, bilo bi na stotine komentara. Zalosno!

CA
campa
11:20 30.01.2014.

Sredstva su obečavajuča.Nevidim tko bi ih mogao iskoristiti .Možda 60% poduzetnika ostali su ostaci podobnih partijskih menađera devedesetih koji se bave izvlačenjm novca iz prezaduženih poduzeča pa nisu kandidati za ovaj kredit.

DU
Deleted user
14:21 29.01.2014.

Konačno sredstava za razvoj proizvodnje. Samo pametno investirajte. Vidite što je EU. I sad nek septici za ulayak u EU nađu argumente

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije