Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova sezona

Croatia Airlines uvodi direktnu liniju za omiljenu destinaciju Hrvata

Croatia Airlines
Foto: Promo
1/5
31.01.2018.
u 11:51

Povratne zrakoplovne karte za letove za Dublin dostupne su za kupnju na internetskim stranicama tvrtke i to promotivnoj cijeni već od 189 eura.

Tvrtka Croatia Airlines u srijedu je objavila da u ovogodišnjem ljetnom redu letenja širi svoju mrežu europskih odredišta i uvodi tri nove linije - Zagreb-Dublin, Dubrovnik-München i Split-Kopenhagen, a povećat će i broj tjednih letova na nekim postojećim linijama. 

Iz hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika ističu kako i ove turističke sezone šire mrežu europskih odredišta pa tako po prvi put u povijesti tvrtke uvode redovite međunarodne letove Zagreb-Dublin, koji će se od 3. svibnja do 28. listopada obavljati dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.

Novost je i sezonska linija Dubrovnik-München na kojoj će se letjeti od 30. travnja pet puta na tjedan - ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom. 

Među novostima je i linija Split-Kopenhagen na kojoj će od 5. svibnja do 20. listopada zrakoplovi Croatia Airlinesa letjeti subotom. 

Croatia Airlines
1/12

Iz Croatia Airlinesa najavljuju da će u ovogodišnjem ljetnom redu letenja povećati i broj tjednih letova na pojedinim linijama. 

Tako se od 4. svibnja uvode četiri dodatna poslijepodnevna leta na liniji Zagreb-Skoplje, što je, kako navode, dodatna pogodnost transfernim putnicima koji iz europskih prometnih čvorišta (Amsterdama, Bruxellesa, Kopenhagena, Frankfurta i drugih) preko Zagreba putuju u Skoplje.

Više tjednih letova obavljat će se i na liniji Zagreb-Dubrovnik-Rim na kojoj će se, uz dosadašnje letove subotom i nedjeljom, početkom svibnja uvesti i dodatni let srijedom.

Iz nacionalnog avioprijevoznika najavljuju da će i dalje letjeti u osam europskih odredišta na svim sezonskim linijama koje su uvedene tijekom 2016. i 2017.  - iz Zagreba u Stockholm, Oslo, Helsinki, Bukurešt, Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg.

Pritom će se broj tjednih letova u Sankt Peterburg, uz one četvrtkom i nedjeljom, povećati za dodatni let utorkom. 

Tijekom ovogodišnjega ljetnog reda letenja ponovno se uvode i sezonski letovi za Atenu, Barcelonu, Lisabon, Veneciju itd., a istodobno se povećava i nalet u domaćem redovitom prometu, navodi se u priopćenju.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa ove će sezone u redovitom putničkom prometu izravno letjeti u 39 odredišta u 23 europske države, a pritom će glavni grad Zagreb povezivati s pet hrvatskih zračnih luka.

Zbog širenja mreže odredišta i povećanja broja letova kompanija će za nadolazeću turističku sezonu, kao i lani, unajmiti dva zrakoplova CRJ1000 sa 100 sjedala tvrtke Air Nostrum, čime će se upotpuniti postojeća flota od šest zrakoplova Airbus (četiri A319 i dva A320) te šest zrakoplova Dash 8-Q400, ističu iz Croatia Airlinesa.

Podsjećaju također da su u prošloj godini prevezli rekordnih 2,12 milijuna putnika, odnosno 10 posto više nego godinu prije, a nastavak pozitivnog trenda putničkog prometa očekuju i ove godine.

Komentara 3

TH
than
12:28 31.01.2018.

I tko to kaze da trenutna Vlada nista ne radi na poboljsavanju standarda svojih gradjana ? Eto uveli su liniju za Irsku kod nacionalno avioprijevoznika. Nego. Ovih 189 € ?!?!? Koliko dodje u jednom smjeru ?

Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
12:00 31.01.2018.

Ova linija za Irsku je super. Možeš danas kao balkanski besposlicar kopati po kontejneru a sutra več ponosno raditi kao kelner u europskom Dublinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije