Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARIJERE

Burza bez direktora

Marinko Papuga napustio je mjesto direktora Zagrebačke burze zbog osobnih razloga
import
22.05.2006.
u 12:20

Dugogodišnji direktor Zagrebačke burze Marinko Papuga napušta to mjesto zbog, kako je naveo, osobnih razloga. Papuga je od Nadzornog odbora već tražio i dobio odobrenje o sporazumnom prekidu radnog odnosa, no na dužnosti će ostati još tri mjeseca. Još se ne zna kamo odlazi, niti tko će postati novi šef burze.

Goran Kovačević, dosadašnji direktor sektora za poslovanje s građanima Imex banke, prešao je u Hrvatsku poštansku banku u kojoj će preuzeti vođenje splitske poslovnice. Kovačević je karijeru i započeo u Imex banci 1997. godine, kao referent za devizno poslovanje. Tri godine poslije napredovao je do mjesta direktora sektora za poslovanje s građanima, gdje je zadužen za poslove procjene i analize te uvođenje novih proizvoda i usluga za građane. U njegovoj su mjerodavnosti i razvitak poslovne mreže banke, makroekonomske analize, planiranje i realizacija marketinških aktivnosti te uspostava i razvijanje odnosa s javnošću. Angažiran je i kao predavač financijskog menadžmenta na znanstvenom dodiplomskom studiju Ekonomskog fakulteta u Splitu. Autor je više stručnih članaka o temi financija.

Dosadašnji direktor direkcije prodaje i marketinga Raiffeisen mirovinskog društva Zvonimir Zednik prešao je u varaždinski koncern Fima, na mjesto izvršnog direktora prodaje. Bit će zadužen za unapređivanje prodaje svih tvrtki u sklopu Fime; Fima Vrijednosnica, banke Vaba, društva za upravljanje investicijskim fondovima Global Investa, savjetničke tvrtke Fima Fortis, Fima Nekretnina i faktoring tvrtke Perfectus. Iskustvo u prodaji stekao je u Allianzu, gdje je napredovao i do mjesta regionalnog direktora. Radio je i u drugim osiguravajućim tvrtkama, Triglavu i Adriatic osiguranju.

Na sjednici Nadzornog odbora Holdinga Đuro Đaković imenovana je nova tročlana uprava, koju će predvoditi Zdravko Stipetić, dosadašnji direktor tvrtke Đuro Đaković Elektromont. Aktualni direktor holdinga Josip Bucić trebao bi postati član uprave, s Marijom Tolić, koja je dosad bila financijska direktorica tvrtke. Žarko Puhovski ponovno je izabran na mjesto predsjednika Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava. Na čelu HHO-a Puhovski je od kraja 2000.

Na zatvorenu dijelu sjednice Vlada je imenovala Tomislava Bašića na funkciju ravnatelja Hrvatskog geodetskog instituta. Na tom će mjestu zamijeniti Nevija Rožića kojem je mandat istekao. Na osobni zahtjev Vlada je razriješila Denisa Alajbega dužnosti zamjenika državne tajnice Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju.


DOBITNIK: Igor Dropulić

SAP Hrvatska lani je dvostruko povećao prihode, sa 28 mil. kuna na kraju 2004., na 54 mil. kuna, što im je najbolji rezultat od početka poslovanja u Hrvatskoj. Pod vodstvom Igora Dropulića tvrtka je uspjela zauzeti gotovo 30 posto ukupnog tržišnog udjela i angažirati svoje konzultante na projektima provedbe u najvećim domaćim tvrtkama. Stalno bilježe i dodatne korisnike svojih poslovnih sustava.


GUBITNIK: Mate Brstilo

U jeku afere kravljeg ludila, koju je, na sreću, demantirao laboratorij EU, ravnatelj Uprave za veterinarstvo Mate Brstilo uvjeravao nas je da je naš sustav klaonica pod kontrolom. Otkrio se, međutim, kriminalan sustav nakupaca i prerađivača mesa. Ne samo što u državi jako smrdi nego posljedice tog smrada najviše osjećaju krajnji potrošači svi mi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije