Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA Gospodarska komora

Burilović: Sniženu stopu poreza na dobit proširiti na sve poduzetnike

Zagreb: 13. sjednica skupštine Hrvatske gospodarske komore
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
21.09.2021.
u 09:07

Obnova nakon potresa prilika je za razvoj građevinskog sektora

Protekla godina obilježena je koronakrizom i potresima. Mjere za očuvanje radnih mjesta bile su učinkovite pa nismo imali znatnih šokova na tržištu rada. Ublažavanjem pandemije prestala je potreba za sveobuhvatnim mjerama, ali ih je svakako potrebno dalje primjenjivati u najugroženijim djelatnostima. Razarajući potresi su, uz golemu materijalnu štetu i stradavanja, kreirali i nove izazove – obnovu. No to je ujedno i prilika za razvoj građevinskog sektora, kazao je predsjednik HGK, Luka Burilović.

Peti krug porezne reforme zaokružio je porezne izmjene kroz sniženje stopa poreza na dohodak i poreza na dobit za poduzetnike koji ostvaruju prihode niže od 7,5 milijuna kuna. Sniženu stopu poreza na dobit trebalo bi proširiti na sve poduzetnike, nevezano za visinu prihoda, jer bismo im time oslobodili dodatna sredstva za nove investicije, a RH učinili poželjnijim mjestom za strane ulagače. Svakako treba razmisliti i o smanjenju opće stope PDV-a koja je među najvišima u EU.

20.9.2021., Zagreb - 13. sjednica skupstine Hrvatske gospodarske komore, na kojoj je ministar gospodarstva i odrzivog razvoja Tomislav Coric izvijestio clanove Skupstine o projekcijama i planiranim aktivnostima za predstojece razdoblje. Mirjana Cagalj, Luka Burilovic, Marina Rozic, Tomislav Rados. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Godinu 2021. obilježio je znatan oporavak gospodarstva uz turističku sezonu koja bilježi rezultate iznad očekivanja. Veliki poslovni uspjesi pojedinih tvrtki putokaz su u kojem smjeru želimo razvijati hrvatsko gospodarstvo – prema proizvodima i uslugama visoke dodane vrijednosti. Naš je zadatak obrazovati mlade ljude za tržište rada koje su formirali spomenuti lideri.

Potrebna je i prilagodba Zakona o radu i ostalih zakona koji definiraju uvjete rada kako bismo odgovorili trendovima poslovanja i osigurali pravnu sigurnost za poslodavce i radnike.

Zaključno, sredstva koja su nam odobrena kroz NPOO prilika su za ubrzani razvoj gospodarstva koji ne smijemo propustiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije