Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskustvo zlata vrijedi

Buduće poslodavce upoznalo 15 studentica i studenata

Iskustvo zlata vrijedi
Žarko Bašić/PIXSELL
05.07.2017.
u 14:00

Svatko zaslužuje priliku u poslovnom svijetu, a ovaj hvalevrijedni projekt Poslovnog dnevnika to i ostvaruje već pet godina

Završno događanje projekta Poslovnog dnevnika “Iskustvo zlata vrijedi” jučer je u zagrebačkom hotelu Westin okupilo predstavnike hrvatskih kompanija i studenata koji će u sklopu ovog projekta kod njih obavljati svoju praksu.

Petogodišnja tradicija održavanja, stalno zaposlenje nekolicine studenata u tvrtkama u kojima su bili praktikanti, pridruživanje velikog broja partnerskih tvrtki i uključivanje Večernjeg lista kao suorganizatora najbolji su pokazatelji da se cilj s kojim je Poslovni dnevnik pokrenuo “Iskustvo zlata vrijedi” uspješno ostvaruje i to već petu godinu zaredom. 


– Želim zahvaliti svim tvrtkama koje su se uključile, kao i 60-ak studenata koliko ih se svake godine prijavi. Nadamo se da smo osim u poslovnoj, i u široj društvenoj zajednici uspjeli poslati poruku da svatko zaslužuje priliku i svoj trenutak jer diskriminacije i razlike među nama nema niti je treba biti – rekao je glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić istaknuo je da su aktivnosti poput projekta Iskustvo zlata vrijedi više nego dobrodošle jer doprinose stalnom porastu broja zaposlenih osoba s invaliditetom. – Statistika Eurostata u posljednjih 10 mjeseci sugerira kako se u Hrvatskoj generalno bilježi kontinuirani pad nezaposlenosti. Vlada, svjesna problema odlaska mladih iz Hrvatske, nastavit će izrađivati programe za zapošljavanje kojima će se ovaj problem i sustavno rješavati – rekao je Pavić.

Petra Marin praksu će obavljati u Anamaria Company, Ines Miškec u Novo Nordisku, Gabrijela Golem i Perinka Paleško u AD Plastiku, Lea Potočar u Atlantic grupi, Martina Litanj u Bauerfeindu, Ana Bulut i Zrinka Filipić u Hrvatskoj lutriji, Ivan Taradi u Ini, Tomislav Ferečak u Kingu ICT, Jelena Opačak u METRO-u Cash & Carry, Ivana Vrdoljak u Rail Cargo Logisticsu, Domagoj Tucaković u Styriji Hrvatska, Ana Varela u Zagrebačkoj pivovari i Karla Čurlin u Ustanovi za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije