Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆI KVARTAL

Brokerske kuće u gubitku 1,2 milijuna kuna

Burza
Patrik Macek
25.11.2011.
u 08:00

U odnosu na rezultate iz lipnja, kada je njih 15 poslovalo s ukupno 122 tisuće kuna dobiti, treći kvartal bio je odraz lošeg stanja na tržištu kapitala

Nezavisne brokerske kuće u trećem su tromjesečju značajno lošije poslovale nego kvartal prije. Ukupni gubitak prije oporezivanja 13 nezavisnih brokeraja na kraju rujna iznosio je 1,2 milijuna kuna. U odnosu na rezultate iz lipnja, kada je njih 15 poslovalo s ukupno 122 tisuće kuna dobiti, treći kvartal bio je odraz lošeg stanja na tržištu kapitala.

Najlošiji rezultat imale su Hita vrijednosnice, koje su posljednjeg dana rujna imale 1,5 milijuna kuna gubitka.

– Negativan je rezultat nastao zbog troškova reorganizacije poslovanja i akvizicija brokerskih poslovanja drugih investicijskih društava te zbog malog opsega trgovanja na Zagrebačkoj burzi, među ostalim i zbog netrgovanja dionicama Ine – izjavio je za Poslovni dnevnik Ivan Tadin, predsjednik uprave Hita vrijednosnica.

Taj je brokeraj u odnosu na prošlu godinu povećao broj klijenata, koje su preuzeli od brokerskih kuća koje su se povukle iz biznisa. Tako su u tih godinu dana klijenti Finese Capitala i Auctora prešli u Hitu. Od rujna prošle godine nestali su Prva generacija zbog malverzacija s novcem klijenata, To One brokeri kojima je Hanfa oduzela dozvolu za rad, Erste vrijednosni papiri koji su se spojili s bankom, KD upravljanje imovinom koji se ugasio te Krentschker vrijednosnice kojima je Hanfa također oduzela dozvolu zbog neadekvatnosti kapitala.

Klijente Krentschkera preuzeli su Momentum brokeri, koji su krajem rujna imali drugi najlošiji rezultat. Njihov gubitak bio je nešto viši od milijun kuna. Najbolji rezultat imali su Interkapital vrijednosni papiri. Njihova dobit prije oporezivanja iznosila je 2,4 milijuna kuna. U odnosu na isto vrijeme lani, dobit je 54 posto viša.

Komentara 2

ST
stefj
11:07 25.11.2011.

He, he, sad je loše, a kako će tek biti kada SDP uvede porez na kapitalnu dobit...

JO
josmalopanestalo
11:15 30.11.2011.

Negativan je rezultat nastao zbog troškova reorganizacije poslovanja, kaj to znači (možda imaju previše direktora z velikim plačama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije