Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DZS:

Broj zaposlenih u industriji pao na godišnjoj razini

Industrija
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
02.04.2019.
u 07:22

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 11,6 posto.

Ukupan broj zaposlenih u industriji u veljači ove godine bio je veći za 0,3 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je u odnosu na veljaču prošle godine smanjen za dva posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u veljači u odnosu na siječanj, razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti, za 1,6 posto u pomoćnim uslužnim djelatnostima u rudarstvu te u proizvodnji pića, za 1,4 posto.

Istodobno je najviše pao broj zaposlenih u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 6,6 posto.

Godišnja usporedba pokazuje, pak, da je u veljači najveći rast zaposlenosti zabilježen u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 8,7 posto te proizvodnji ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda, za četiri posto.

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je, pak, u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 11,6 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji u prva dva mjeseca ove godine je porasla 4,1 posto u odnosnu na isto razdoblje lani.

 

Komentara 5

PR
propalismoFranjoskroz
09:59 02.04.2019.

i sad kad napišem da kralj štakora uništava Hrvatsku vi će te me blokirati???Što je tu točno neprikladno???

MO
moškov
07:35 02.04.2019.

U hrvatskoj ce se unistiti kompletna industrija ....onda uvozni lobi noze raditi i radi sto god zele...pa mi ni motiku nismo u stanju proitvesti...zasto..pa lakse ju je uvesti. .a jos malo pa necemo imati ni temeljnu osnovnu radnu snagu....itd..

PA
pofuk_alo
07:43 02.04.2019.

Zato su i smijenili šefa DZS-a Krištofa, koji je falsificirao podatke u korist Plenkovića koliko je mogao, ali je očito bilo nedovoljno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije