Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodaja auta

Broj registriranih vozila u Europi u ožujku porastao 10,8 posto

promet
arhiva vl
16.04.2010.
u 12:37

U prvom ovogodišnjem kvartalu broj registracija na europskom tržištu povećan je 9,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2009., priopćilo je danas udruženje europske automobilske industrije.

Broj registracija novih automobila u Europi u ožujku je na godišnjoj razini porastao 10,8 posto, na 1,64 milijuna vozila, dok je u  prvom  kvartalu broj registracija na europskom tržištu povećan 9,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2009., priopćilo je udruženje europske automobilske industrije (ACEA).

Njemačka je u prošlom mjesecu zabilježila 26,6-postotni pad registracija novih automobila na 294.375 jedinica. S druge strane Velika Britanija je ostvarila rast od 26,6 posto na 400.000 novih automobila. Broj registracije vozila koja je proizveo Volkswagen porastao je 8,5 posto, Fiat je zabilježio pad od 2,9 posto, dok je najveći rast, 19,3 posto, ostvario američki Ford.

.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije