Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Briga za dobrobit zaposlenika i za vrijeme epidemije

Kompanija
Foto: Shutterstock
28.05.2020.
u 15:06

Zaposlenicima se redovno pripremaju materijali koji sadrže tekstove i vježbe vezane uz mentalno i tjelesno zdravlje

Rad u vrijeme globalne pandemije postavio je pred kompanije brojne izazove i stvorio potrebu za brzim prilagodbama. PLIVA kao dio Teve, vodeće globalne farmaceutske kompanije, svakodnevno opskrbljuje milijune pacijenata lijekovima i svjesni smo da je odgovornost koju imamo prema pacijentima i zdravstvenim sustavima velika. Istovremeno usredotočeni smo na zdravlje i dobrobit naših zaposlenika. Upravo oni osiguravaju nastavak naših poslovnih operacija i neometanu opskrbu pacijenata našim lijekovima.

PLIVA veliku važnost posvećuje dobrobiti na radnome mjestu te kroz brojne aktivnosti na sustavan način nastojimo promicati brigu za zdravlje i usvajanje zdravih životnih navika te tako stvarati kulturu zdravlja kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Kako bismo našim zaposlenicima barem djelomično olakšali svakodnevicu tijekom ovih izazovnih vremena te istovremeno nastavili s promicanjem važnosti prevencije i brige o vlastitom zdravlju, pokrenuli smo internu digitalnu inicijativu pod nazivom Povezani i kada nismo zajedno. Riječ je o seriji newslettera koje tjedno šaljemo zaposlenicima i koji sadrže različite tekstove, alate i vježbe vezane uz mentalno i tjelesno zdravlje. Na ovaj način svakoga tjedna našim zaposlenicima nudimo edukativan, koristan i primjenjiv sadržaj koji mogu pronaći na jednome mjestu. Sve članke pišu upravo naši zaposlenici što omogućuje da sadržaj newslettera obuhvati upravo njihove jedinstvene potrebe. Također, u suradnji s CNS timom iz Komercijalnog poslovanja oformili smo segment Mentalno zdravlje kroz koji specijalisti psihijatrije za nas produciraju stručne sadržaje koji bi mogli biti od koristi zaposlenicima te im i na taj način pružaju podršku. Neke od tema na koje smo stavili fokus su važnost empatije, razni aspekti odnosa u obiteljskom životu u današnje vrijeme, briga za bližnje i važnost psihološke otpornosti.

Svakoga tjedna u sklopu newslettera zaposlenici mogu pronaći sadržaj koji im odgovara, bilo da se radi o vježbama opuštanja ili razgibavanja, aktivnostima koje mogu raditi kod kuće s djecom različitih uzrasta, edukativnih članaka ili video zapisa, ali i iskustva naših kolegica i kolega volontera tijekom epidemije covid-19.

Inicijativu Povezani i kada nismo zajedno iskoristili smo i za nastavak provođenja aktivnosti usmjerenih na osvještavanje važnosti prevencije i pravilnog liječenja te smo ponovno odlučili interno obilježiti Svjetski dan astme. Ove smo godine pripremili nešto malo drugačije pa su naši stručnjaci pulmolozi s dugogodišnjim iskustvom u liječenju ove bolesti putem video sadržaja upoznali sve zaposlenike sa simptomima astme, pružili savjete o tome kada otići liječniku, kako liječiti i kontrolirati astmu te kako s njom živjeti i što napraviti u slučaju pogoršanja. Drago nam je što smo unatoč trenutnim preventivnim mjerama zaštite te fizičke razdvojenosti uz rad od kuće ostali povezani i zajednički obilježili ovaj važan dan.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije