Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo J. Kosor

Branitelji premijerki: Štednja u HAC-u puko je prodavanje magle!

HAC
Arhiva VL
16.09.2010.
u 12:32

Branitelji tvrde kako je dosadašnji broj zaposlenih u HAC-u definiran po čudnim kriterijima te zato danas ima viška zaposlenih u administraciji.

Udruga branitelja i poštovatelja Domovinskog rata Hrvatskih autocesta, koja ima 1500 članova, poslala je pismo premijerki Jadranki Kosor žaleći se na stanje u HAC-u. Branitelji u svom pismu tvrde da su štednja i racionalizacija, kada je HAC u pitanju, “pusto prodavanje magle”.

Tvrde da se u toj tvrtki odgađaju neizbježni rezovi kako bi se ona prodala strancima, a pojedinci omastili provizijom... Branitelji, koje je nedavno primio ministar branitelja Tomislav Ivić i koji čekaju termin kod ministra prometa Božidara Kalmete, čije očitovanje na pismo očekuje i premijerka, nude i svoja tri rješenja za HAC. Tako predlažu da se donese jedinstven standard s kriterijima održavanja autocesta i naplate cestarine.

Sukladno tom standardu i prihvaćanjem europskih normi treba definirati stvarno potreban broj zaposlenih za održavanje autocesta i naplatu cestarine. Branitelji u pismu tvrde kako je dosadašnji broj zaposlenih u HAC-u definiran po nepoznatim, odnosno čudnim kriterijima te zato danas ima viška zaposlenih u administraciji. Posljedica je toga, pišu branitelji, to da je HAC nekonkurentan.

Treći je prijedlog da se nakon sveobuhvatne analize izradi program zbrinjavanja viška zaposlenih te predlažu da nakon prekvalifikacije dio poslova koje sada za HAC obavljaju vanjski izvođači rade radnici HAC-a, a predlažu i poštene otpremnine.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
13:06 25.09.2010.

doveli su polupismene rođake i suseljane, ljenčare u hac-u par godina, i sad treba praviti plan zbrinjavanje i pripremiti neke kraljevske otpremnine. za njih je otpremnina - noga u zadnjicu tako da lete bar par metara.

KU
kukuriku
15:40 16.09.2010.

triba uvesti Vinjete..., i nima problema...jedino 3000 manje zaposlenih...

DS
dstima31
10:12 17.09.2010.

Koji su ovi branitelji! Koliko ja znam premijerka ih je sve umirovila a još rade znači primaju i mirovinu i plaču da se to ne duplira treba uvest vinjete pa nebu problema sa braniteljima i mislim da je krajnje vrijeme da se krešu te gluposti o udrugama ..svako danas ima udrugu i manipulira kako mu se svidi sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije