Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završena utrka

Braća Pivac preuzela Kraš, radnici im prodali sve svoje dionice

Pivac i Kraš
Foto: PIXSELL
1/5
23.11.2019.
u 12:32

Bitka za Kraš je ovim završena, a time i utrka za dionicama koja je obilježila poslovnu godinu na tržištu kapitala.

Kraš ESOP prodao je sve svoje dionice Kraša Mesnoj industriji braće Pivac, doznaje Večernji list. Time su Pivci preuzeli Kraš jer će nakon transakcije imati sveukupno 49,18 posto dionica tvrtke, ali većinu dionica s pravom glasa.

Radnicima Kraša, koji su udjeličari u Kraš ESOP-u Pivci će platiti najmanje 860 kuna po dionici, a obvezali su se zadržati sva radnička prava na dulji rok. Također ne smiju prodati dionice trećoj osobi bez garancije radničkih prava, koja su veća nego ona sadržana u Zakonu o radu.

Pivac i Kraš
1/8

Ovim dogovorom koji je u formalnom smislu omogućen odlukama skupštine Kraš ESOP-a, a koja se održala u petak navečer, Pivci su stekli kontrolu nad tvrtkom i obranili se od pokušaja preuzimanja od strane Nebojše Šaranovića, poduzetnika koji je preko svoje tvrtke Kappa Star Limited agresivno kupovao dionice na Zagrebačkoj burzi te je ulaganjem vise od 45 milijuna eura kupio 25,7 posto udjela. 

Nedavno je putem medija radnicima za udjel ponudio 130.000 kuna, odnosno oko 869 kuna po dionici, ali je očito Pivceva ponuda koja je uključivala i sigurnost za zaposlenike bila bolje prihvaćena. Bitka za Kraš je ovim završena, a time i utrka za dionicama koja je obilježila poslovnu godinu na tržištu kapitala.

- U Grupi Pivac već godinama jasno i glasno ističemo da Kraš vidimo kao jednu od najperspektivnijih proizvođačkih kompanija u Hrvatskoj koju želimo dodatno unaprijediti, osnažiti i razviti i u koju se isplati ulagati. Drago nam je što su radnici u nama prepoznali čvrstog partnera koji za Kraš ima velike planove, od restrukturiranja, optimizacije i podizanja kvalitete poslovanja i upravljačkih procesa do dodatnog povećanja konkurentnosti, efikasnosti te jačanja prepoznatljivog brenda i poduzeća na tržištu, a sve uz zadržavanje visoke razine radničkih prava i pogodnosti - izjavio je predsjednik Uprave MI Braća Pivac Ivica Pivac.

U MI Braća Pivac ističu da današnjim potpisivanjem ugovora postaju jedan od najvećih proizvodno-prehrambenih subjekata u jugoistočnoj Europi s gotovo 5.000 zaposlenika.

Ključne riječi

Komentara 67

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
12:50 23.11.2019.

Uskoro napolitanke s junetinom.

KK
Kika- Kuja- Štrumfeta
12:48 23.11.2019.

Ode i kraš, pa pa.

DU
Deleted user
12:45 23.11.2019.

Tko kaže da je utrka završena? Što ako Pivci po dobrom starom hrvatskom običaju prodaju trećem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije