Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAFTNA INDUSTRIJA

Bonusi, regres i stimulacije prosječnu plaću digli na 15.787 kuna

Isplata nagrada zaposlenima u Ini i Croscu regulirana je kolektivnim ugovorom
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
30.07.2018.
u 19:45

– Visoki porast plaća u svibnju u odnosu na travanj rezultat je dodatnih isplata uz redovnu plaću u koje spadaju bonusi za uspješno poslovanje, regresi i stimulacije. Analizirajući podatke u tim odjeljcima, vidljivo je da su iz istog razloga u zadnje tri godine plaće značajno rasle u svibnju u odnosu na travanj – pojasnili su u Zavodu za statistiku.

Isplata bonusa, regresa i stimulacija podebljala je prosječne mjesečne neto plaće u tri naftne djelatnosti – vađenju sirove nafte i plina, gdje je zaposleno 860 radnika koji su u svibnju primili 15.787 prosječne mjesečne neto plaće. Inače, bez nagradnih isplata prosječna zarada u toj djelatnosti kreće se oko 9500 kuna.

Pomoćne uslužne djelatnosti u rudarstvu s 1282 zaposlenih u svibnju su isplatile 15.519 kuna mjesečne neto plaće (mjesec dana ranije oko 8300 kn), dok je proizvodnja koksa i rafiniranih naftnih proizvoda s 1429 zaposlenih u prosjeku isplatila 16.053 kuna mjesečne plaće. Mjesec dana prije u toj branši isplaćena je neto plaća od 9300 kuna.

– Visoki porast plaća u svibnju u odnosu na travanj rezultat je dodatnih isplata uz redovnu plaću u koje spadaju bonusi za uspješno poslovanje, regresi i stimulacije. Analizirajući podatke u tim odjeljcima, vidljivo je da su iz istog razloga u zadnje tri godine plaće značajno rasle u svibnju u odnosu na travanj – pojasnili su u Zavodu za statistiku. Isplata bonusa i nagrada zaposlenima u Ini i Croscu regulirana je kolektivnim ugovorima, dok su menadžerski bonusi poslovna tajna.

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ivan0408
ivan0408
00:00 02.08.2018.

I dalje je to manja placa nego sto dobije cistacica u Svicarskoj koja ne zna ni jezik pricati, ali ako nastavimo s napretkom mozda dodjemo i do njene place.

BM
branko.mihalic1
20:13 30.07.2018.

ako ne i na 20000 kn haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije