Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(PRE)veliki raspon

Bolnicu bi gradili i za 336 i za 512 milijuna?!

Zdenko Karakaš
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
30.06.2014.
u 09:55

Privatni naručitelj zapitao bi se što uključuje svaka ponuda i zašto je neka jako niska, upozoravaju iz graditeljske udruge

Gradnja nove opće bolnice u Puli, posao vrijedan 342 milijuna kuna koji je dobio splitski Lavčević, jedan je od najvećih građevinskih projekata u nas. Za nj je bilo zainteresirano mnogo tvrtki.

No, ono što upada u oči jest velika razlika u ponuđenoj cijeni. Povjerenstvo je prethodno troškove gradnje procijenilo na oko 600 mil. kn. Ponude su bile od minimalnih 336,8 milijuna, koliko je nudila talijanska Vianini Lavori grupa, do 512 milijuna talijanske CMB grupe, s PDV-om. Kako je moguće da za istu uslugu razlika bude gotovo 180 milijuna?

“Javni naručitelj na natječaju je obvezan prihvatiti najnižu ponudu. Privatni naručitelj već bi se u startu zapitao što točno uključuje svaka ponuda i zašto je neka tako niska. Sastav javnih povjerenstava u pravilu je neadekvatan jer ga čine uglavnom političari umjesto stručnih izvjestitelja”, kaže Zdenko Karakaš (na slici), direktor Udruge poslodavaca u graditeljstvu. Da javni natječaji u neravnopravan položaj stavljaju tvrtke koje pošteno posluju, smatra i Mirko Habijanec, predsjednik Udruge građevinara.

>> Klikom 'miša' Ostojić otvorio natječaj za obnovu Pulske bolnice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije