Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrtka Tehnix

Bivši predsjednik Mesić s Kinezima i Sirijcima u Međimurju

Stjepan Mesić
Foto: Ivica Beti
1/2
17.09.2020.
u 19:40

Dužnost i sadašnjeg i bivših predsjednika je da na određeni način lobiraju za hrvatsko gospodarstvo, rekao je Mesić

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić posjetio je s predstavnicima veleposlanstava Kine i Sirije metaloprerađivačku tvrtku Tehnix u Donjem Kraljevcu, u Međimurskoj županiji.

- Dužnost i sadašnjeg i bivših predsjednika je da na određeni način lobiraju za hrvatsko gospodarstvo. Ne sudjelujemo u sklapanju poslova, mi lobiramo o našim mogućnostima koje se mogu pretvoriti u korisne poslove koje onda dalje dogovoraju drugi - pojasnio je svoju ulogu u gospodarskoj diplomaciji S. Mesić. Tehnix je, dodao je, tvrtka koja više proizvoda lansira na strana tržišta.

 

- Usavršila je tehnologiju i dobro je da se povezuje s tvrtkama izvana. Mozak ostaje u firmi, a izvedba ide u suradnji s drugima. Tu sam s predstavnicima iz Kine i Sirije. Još je nekoliko arapskih zemalja zainteresirano, čak i iz Turske - istaknuo je bivši predsjednik.

Direktor Tehnixa Đuro Horvat rekao je da su teme sastanka bile vezane i uz gospodarenje otpadom.

- Osim što možemo proizvesti i izvesti složene proizvode, gradit ćemo i zajedničke tvornice, te rješavati probleme koji će bitno ublažiti klimatske promjene - naglasio je Horvat.

Ključne riječi

Komentara 3

JA
jadnatikoza
20:49 17.09.2020.

NIje li sramota da ovaj čovjek i dalje radi više za izvoz nego čitav HDZ i SDp zajedno

Avatar Cornelius
Cornelius
20:04 17.09.2020.

Lobiranje na Mesić-Ujdurovićev način, sa ponekim zaboravljenim čekom u džepu.

MA
Mary5
22:29 17.09.2020.

Svatko svome jatu leti, pa tako i ovaj lupez

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije