Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Bivši guverner turske Centralne banke o korporativnim financijama

PR
Autor
PR članak
30.05.2011.
u 13:58

Predavanje će se fokusirati na financijska tržišta i upravljanje private equityjem, s ciljem ostvarivanja rasta, uz posebni osvrt na gospodarstva u razvoju i sustave EU.

Bulent Gultekin, profesor financija na Wharton Business School, na Sveučilištu u Pennsylvaniji, jedan je od najcjenjenijih stručnjaka u području financija.

Izuzev svog angažmana na jednoj od najprestižnijih svjetskih poslovnih škola, Gultekin je radio kao viši savjetnik za privatizaciju brojnih vlada poput Ukrajine, Kazahstana, Poljske, Indonezije i Turske, organizacija kao što su Svjetska banka, Europska banka, UN, Američka agencija za međunarodni razvoj te velikih međunarodnih korporacija.

Poznat po svom radu u području korporativnih financija, analiza tržišta kapitala te privatizacije, Gultekin će u Zagrebu u sklopu programa Advanced Program in Business u organizaciji Instituta za inovacije održati predavanje na temu „Korporativne financije i alternativne strategije financiranja – prošlost, sadašnjost i budućnost“. Predavanje će se fokusirati na financijska tržišta i upravljanje private equityjem, s ciljem ostvarivanja rasta, uz posebni osvrt na gospodarstva u razvoju i sustave EU.

Gultekin će se u dvodnevnom predavanju kroz kombinaciju poslovnih slučajeva, primjera iz prakse i predavanja osvrnuti na financijsku analizu i planiranje, strukturu kapitala, M&A i korporativno restrukturiranje, ali i na ranije spomenute sustave EU – konkretno – političku ekonomiju Europske unije, hedge-fondove, investicijsko bankarstvo te mnoge druge povezane teme koje su od velikog interesa i za Hrvatske ulagače i za menadžere.

S obzirom na tendencije rasta hrvatskih poduzeća upravo kroz M&A, Gultekin će se najviše fokusirati upravo na segment strateškog, ali i taktičkog aspekta M&A kao strategije rasta, ali i alternativnim strategijama financiranja takvih pothvata.

Ovdje možete pogledati i videosadržaj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?