Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nova ulaganja'

Bivši direktor Coca-Cole kupio dvije tvrtke: 'Hrvatska me oduševila već pri prvom posjetu'

Finvest
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
18.05.2015.
u 11:22

u potpunosti je prihvaćen i predloženi investicijski plan Uprave Hotela Njivice, koji uključuje vrijednost investicija od 5 milijuna eura u sljedeće tri godine te se odnosi na dovršetak obnove kampa, kompletno renoviranje bungalova i kuća za odmor, izgradnju bazena i wellness centra...

Nakon dugotrajnih pregovora zaključeno je prvo poglavlje jedne od najkompleksnijih hrvatskih poslovnih priča, koja uključuje promjenu vlasničke strukture u društvu Finvest Corp d.d., kompaniji s dugom tradicijom u drvnoj industriji te u društvu Hoteli Njivice d.o.o.,

Podsjetimo, oba ova društva su se našla u postupcima predstečajne nagodbe te su im bila potrebna nova ulaganja i strateški partneri, a američki investitor John R. Alm postao je jučer vlasnik 90.5 posto udjela u tim društvima. Pritom je preuzeo i obveze podmirenja zaostalih plaća i ostalih prioritetnih prava radnicima društva Finvest Corp d.d. u ukupnom iznosu od oko 5 milijuna kuna i to u roku od 30 dana od dana stjecanja dionica, dodatna ulaganja u oba društva za financiranje proizvodnog ciklusa.

Čelni čovjek Hrvatskih šuma Ivan Pavelić pokazao je spremnost da zajedno s novim vlasnikom pronađe najbolje rješenje za opstanak društva, očuvanje radnih mjesta i drvne industrije, a u potpunosti je prihvaćen i predloženi investicijski plan Uprave Hotela Njivice, koji uključuje vrijednost investicija od 5 milijuna eura u sljedeće tri godine te se odnosi na dovršetak obnove kampa, kompletno renoviranje bungalova i kuća za odmor, izgradnju bazena i wellness centra, stvaranje uvjeta za povećanje kategorizacije kampa i dodatno unapređenje kvalitete cijelog hotelskog kompleksa.

„Hrvatska me kao zemlja oduševila već pri prvom posjetu. Dugo sam razmišljao kamo uložiti svoja znanja i kapital. Kako se, unatoč godinama koje su me odvele u službenu mirovinu, još uvijek ne osjećam dovoljno starim da bi prestao raditi, posebno me veseli otvaranje ovog novog poglavlja. Zadivljen sam profesionalnošću i stručnošću zaposlenika obje kompanije te sam uvjeren da zajedničkim snagama, potrebnim kapitalom i iskustvima danas uistinu započinjemo jednu lijepu poslovnu priču“, istakao je John R.

"Finvest Corp nažalost nije imao budućnost bez pronalaska novog strateškog investitora. Nakon više obavljenih sastanaka s gospodinom Almom prepoznao sam njegovu poštenu namjeru i jasnu viziju kao i adekvatna znanja i kapital za spas Finvesta i Hotela Njivice te sam odlučio, bez ikakve financijske naknade za mene osobno, prepustiti nastavak upravljanja navedenim tvrtkama novom investitoru, jer na kraju smatram da je to i moja obveza prema svim zaposlenicima, njihovim obiteljima kao i regiji koju smatram svojom", rekao je Marijan Filipović.

>>Strateški cilj nam je jačanje pozicije u regiji, slijedi europsko tržište

Komentara 1

MU
Mukowsky
14:33 18.05.2015.

A sad će te se dočepati bulumenta uhljeba tražeći papire, neizdavajući dozvole, očekujući pinku za nepostojeće suglasnosti itd. Nažalost tako je to kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije