Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAST BITCOINA

Nevjerojatna greška: Na velškom smetlištu zakopano je 74 milijuna funti

bitcoin
Foto: Jens Kalaene/DPA/Pixsell
1/3
04.12.2017.
u 18:34

Howells (32) je još 2009. godine počeo s 'rudarenjem' Bitcoina te je na tvrdom disku pohranio 'lisnicu' gdje se nalazilo 7500 Bitcoina.

Velšanin James Howells prije četiri godine izgubio je tvrdi disk i uvjeren je kako ga je ta greška koštala čak 74 milijuna funti.

Na tom tvrdom disku nalazila se kriptovaluta Bitcoin koju je 'rudario' na laptopu dok mnogi nisu ni znali da postoji. On je u medijima završio i prije četiri godine kada je taj tvrdi disk vrijedio 4 milijuna funti. No, vrijednost kriptovalute je znatno narasla od tada i ta količina Bitcoina danas bi imala vrtoglavu vrijednost.

Howells (32) je još 2009. godine počeo s 'rudarenjem' Bitcoina te je na tvrdom disku pohranio 'lisnicu' gdje se nalazilo 7500 Bitcoina. Laptop je rastavio na dijelove i prodao ih, a tvrdi disk je spremio na sigurno znajući da sadrži podatke za Bitcoin. 

Sredinom 2013. godine bio je u procesu čišćenja sobe kada je tvrdi disk zabunom završio u kanti za smeće, a potom i na smetlištu u Newportu.

Ipak, James ne plaće za 'prolivenim mlijekom'.

- Nesreće se događaju - kazao je Howells i dodao kako je oduvijek znao da će Bitcoin dostići veliku vrijednost, prenosi Metro.

GALERIJA Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

bitcoin
1/10

Komentara 14

DU
Deleted user
18:40 04.12.2017.

Šuplja.

IS
Iszrian
23:11 04.12.2017.

I da hard barem ne označi? Ako je tako, i ako nije mogao zapamtiti što je na hardu (nakon rudarenja koje iziskuje i resurse i vrijeme, pa nije nešto što napraviš a onda zaboraviš), onda je stvarno tikvan.

MA
maxxxx
19:15 04.12.2017.

Siguran sam da ne plaće za diskom, nego da plače

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije