Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bisnodeova analiza

Hrvatice na gospodarstvo utječu više od Norvežanki i Švicarkinja

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
03.04.2018.
u 06:00

Indeks BIWI pokazuje da su Slovenija i Mađarska najjače od 11 država po utjecaju žena na ekonomske tokove

Glas hrvatskih žena u biznisu manje se čuje i sluša od njihovih kolegica u Srbiji ili Sloveniji, no, njihov je utjecaj na domaće gospodarstvo veći nego što je snaga poslovnih žena u nekima od najnaprednijih europskih ekonomija, kao što su Švicarska i Norveška.

Pokazuje to Bisnodeova analiza tzv. BIWI indeksa, odnosno indeksa ženskog utjecaja, koji je domaća analitička tvrtka osmislila i razradila, mjereći doprinos žena ekonomijama u 11 zemalja.

Proveli su istraživanje u Austriji, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Srbiji, Slovačkoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Norveškoj i Sloveniji, gdje Bisnode djeluje, iznijevši da najveći utjecaj na domaće gospodarstvo imaju Slovenke (BIWI indeks 127,6), Mađarice (124), Austrijanke (106,6) i Njemice (106).

Hrvatice su u donjem dijelu tablice, s BIWI indeksom 89,9, ali su ispod njih i Norvežanke (85,9) i Švicarkinje (78,1), te Slovakinje (83,3) i Čehinje kao posljednje, s indeksom 71,9. Susjede iz Srbije su malo bolje, s BIWI-jem 93,2, a Poljakinje imaju 98,5.

Komentara 2

DU
Deleted user
06:14 03.04.2018.

zato nam i je ovakvo gospodarstvo...... predsjednica kgk stavlja umjetne trepavice sad bi sve zene htjele nositi taj prekrasan dodatak ocima ...bas ju je lijepo vidjeti ...izgleda retro kao da je cikaskih 30 godina....ne znam sto je savjetuje cuko....

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
15:41 03.04.2018.

Dajte postotak onih koje su na rukovodećim mjestima i donose odluke,to je bitnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije