Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bilušković vodi Industrogradnju

Dragutin Kos ostaje na čelu Elektroprometa
import
22.05.2006.
u 12:19

Nakon ostavke Zvonimira Matića s mjesta predsjednika uprave Industrogradnje, na to je mjesto imenovan Mate Bilušković, kao jedini član uprave. Matić ostaje u tvrtki kao savjetnik uprave.
Kako navode, rezultat je to zajedničkih nastojanja vodstva i  dioničara Industrogradnje d.d. na stabilizaciji poslovanja i  pronalasku strateškog partnera. Zasad nije jasno što se dogodilo sa preuzimanjem Industrogradnje, je li taj proces završen ili je u tijeku.

Mirko Boić novi je direktor Hrvatskih duhana, umjesto dosadašnjeg predsjednika uprave Vlade Drvenkara. Drvenkar je napustio tu dužnost na vlastiti zahtjev i otišao iz tvrtke. Boić je dosad radio kao glavni tehnolog Hrvatskih duhana.

Na skupštini riječke tvrtke Energo koja se bavi proizvodnjom i distribucijom toplinske energije i plina, novim je direktorom imenovan Sanjin Kirigin. Kirigin dolazi iz Ine, gdje je radio na rukovodećim položajima.

Dosadašnji direktor Zlatko Štok lani je dao ostavku, nakon nesreće izazvane eksplozijom plina.  Dosadašnja direktorica marketinga izdvačke kuće Algoritam Fani Prodan-Franić, okrenula se privatnom poslu. Nedavno je postala suvlasnica Dialogosa, agencije za promociju i direktni marketing. Fani Prodan-Franić karijeru je počela u kartičarskom poslu, zaposlivši se u Dinersu 1987. godine. Tijekom deset godina napredovala je do mjesta voditeljice prodaje. Radila je i u Europapress Holdingu te Premisi. 

Novinarka Silva Stazić postala je direktorica odnosa s javnošću zagrebačkog predstavništva švicarske farmaceutske tvrtke Roche. Radila je u nekoliko dnevnih listova (Večernjem listu, Slobodnoj Dalmaciji, Poslovnom dnevniku) i brojnim drugim medijima. Svojedobno je vodila i Ured za informiranje zagrebačkog Poglavarstva te odnose s javnošću za Tetar Ulysess.

Vlada Republike Hrvatske na zatvorenoj je sjednici predložila Katarinu Fuček na mjesto ravnateljice Hrvatske matice iseljenika. Na tom bi mjestu trebala zamijeniti Nikolu Jelinića. Pomoćnikom ministra financija za makroekonomske analize i planiranje Vlada je imenovala Zdravka Marića. Nova ministrica pravosuđa Ana Lovrin formalno je imenovana u Vladine komisije i povjerenstva umjesto bivše ministrice Vesne Škare-Ožbolt. Jedna od tih dužnosti je i predsjedanje Savjetom za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu i drugim međunarodnim kaznenim sudovima.


Dobitnik: Damir Barić

Virovitička tvornica šećera Viro zabilježila je lani rekordnu godinu, ne samo po proizvodnji, izvozu i rezultatima poslovanja, nego i po investicijama. Podvostručili su dnevni kapacitet tvornice i ostvarili dobit od gotovo 100 milijuna kuna. U modernizaciju tvornice i međunarodne certifikate uložili su 11 milijuna kuna, a akvizicije planiraju novcem od nedavne prodaje nove emisije dionica.


Gubitnik: Željko Čović

Pliva je prestala biti istraživačka tvrtka. Prodajom Istraživačkog instituta međunarodnom divu GSK, postaju samo proizvođači i trgovci generičkim ljekovima, a eventualna dobit od započetih istraživačkih projekata samo je hipotetska. Novcem od prodaje Čović je odmah krenuo u akvizicije - od Sandoza kupio španjolsku tvrtku Uso Racional.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije