Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karijera

Bez trača, kašnjenja i uz puno smijeha za bolji dan na poslu

sastanak
Thinkstock
10.04.2013.
u 12:36

Preživljavanje krize i depresije: Ukradi minutu za sanjarenje, srdačno pozdravljaj, pričaj s kolegama, rugaj se samome sebi i prestani brinuti što drugi misle

Jedini način da radite ono što volite je da zavolite posao, tvrdio je Steve Jobs. Ako ste nezadovoljni poslom, a zbog krize ga ne možete promijeniti, promijenite stav prema njemu. Za početak svako jutro srdačno pozdravite kolege, uspostavite kontakt očima i osmjehnite im se jer osmijeh je zarazan. 

\"Pozdravi ‘uživo’ uvijek su bolji od onih virtualnih, putem maila ili chata\", kaže psihologinja Jennifer Bunk.

Iako ne možete utjecati na raspoloženja šefa ili na kolegu koji uvijek glasno razgovara na telefon, postoji nekoliko načina kako svaki radni dan učiniti sretnijim. Na radnome mjestu se okružite stvarima koje volite. Na stol stavite slike prijatelja i obitelj, a izbacite sve što ne koristite ili vam jednostavno nije lijepo. Svakoga dana ukradite minutu ili dvije samo za sebe. Zatvorite oči i sanjarite. Zamislite se na tropskoj plaži ili omiljenome mjestu za odmor te nekoliko puta duboko udahnite. Stručnjaci tvrde da su zaposlenici koji sanjare kreativniji, pa kad vam misli odlutaju, možete doći do jedinstvenih ideja koje upotrijebite za obavljanje zadataka na poslu. A kako biste ugođaj na poslu učinili što ugodnijim, čavrljajte s kolegama. 

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj Kuni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije