Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreni podaci

Besplatan pristup razvojnim podacima Svjetske banke

Svjetska banka
Arhiv VL
21.04.2010.
u 06:51

Ovi su razvojni podaci do sada bili dostupni samo pretplatnicima, a besplatan uvid donio je i nove jezike pregleda dokumenata koji su prevedeni na francuski, španjolski i arapski

Od utorka je pristup  poslovnim, zdravstvenim, financijskim, demografskim i gospodarskim razvojnim podacima Svjetske banke besplatan, objavila je ova institucija, naglašavajući kako ovaj potez ima za cilj poticati zemlje u razvoju da svoje razvojne programe i panove temelje na podacima i iskustvima koji postoje u bazama podataka Svjetske banke.

Ovi su razvojni podaci do sada bili dostupni samo pretplatnicima, a besplatan uvid donio je i nove jezike pregleda dokumenata koji su prevedeni na francuski, španjolski i arapski. 

Predsjednik Svjetske banke Robert Zoellick rekao je prilikom predstavljanja projekta kako je važno da podaci i  znanja Svjetske banke budu dostupni svima jer zemljama i gospodarstvima u razvoju mogu biti od velike pomoći u prevladavanju siromaštva.

Podaci će biti dostupni na novoj internetskoj stranici data.worldbank.org

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije