Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljoprivreda

Belje osigurava proizvodnju i kroz kooperantske farme

Svinje
Arhivska fotografija
29.10.2010.
u 15:51

Projekt je realiziran kroz operativni program razvitka svinjogojske proizvodnje Ministarstva poljoprivede te uz potporu HBOR-a i Belja koje osigurava tovnu prasad, stočnu hranu i tržište.

U Donjem Marinkovcu u Zagrebačkoj županiji danas je otvorena kooperantska svinjogojska farma Agrokorova Belja vlasnika Đure Golubića.

Farma svojom opremljenošću zadovoljava najviše svjetske standarde, a edukaciju i stručnu podršku za kvalitetan uzgoj, kao i siguran i brz povrat investicije, osigurava mu Agrokor. Projekt je, naime, realiziran kroz operativni program razvitka svinjogojske proizvodnje Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te uz potporu HBOR-a i Belja koje osigurava tovnu prasad, kvalitetnu stočnu hranu i tržište.

Farma Golubić prostire se na površini od 1240 m2 s ukupnim kapacitetom tovilišta od 1400 tovljenika u turnusu. U godini se planira proizvodnja od tri turnusa što čini godišnju proizvodnju od 4200 tovljenika. Prasad za uzgoj na farmu Golubić dolazit će uvijek s jedne uzgojne farme Belja radi održanja visokoga zdravstvenog statusa na farmi.

U Agrokoru tvrde kako se na farmi  tijekom projektiranja posebno vodila briga o dobrobiti životinja i biosigurnosnim mjerama.

- Kao najveći proizvođač svinjskog mesa u Hrvatskoj Belje mnogo ulaže u vlastitu i kooperantsku proizvodnju svinjskog mesa, ali u finalizaciju svinjogojske proizvodnje kroz planiranu izgradnju nove klaonice u Baranji - istaknuo je prilikom otvorenja Goran Pajnić, predsjednik uprave Belja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije