Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravda spora, ali dostižna

Banke još sustižu kazne za štete u krizi

HSBC
Foto: Reuters/PIXSELL
VL
Autor
Valentina Wiesner
08.08.2018.
u 00:30

Najveća europska banka, britanski HSBC, mora platiti 591 milijuna funti zbog prodaje toksičnih obveznica u SAD-u

Najveća europska banka, britanski HSBC, mora platiti 591 milijuna funti za prodaju toksičnih obveznica u SAD-u uoči financijske krize. RBS i Barclays nagodile su se s američkim pravosuđem za 31 milijardu kuna, odnosno 12,8 milijardi kuna, prenosi The Guardian.

I cifra koju će platiti HSBC rezultat je nagodbe, a banka je prošla puno bolje nego, primjerice, Royal Bank of Scotland, a odnosi se na razdoblje između 2005. i 2007. kad je banka prodavala vrijednosnice bazirane na hipotekarnim kreditima.

Detalji nagodbe iscurili su istodobno s predstavljanjem rasta dobiti HSBC-a od 4,6 posto u prvoj polovici godine, na 10,7 milijardi dolara.

Iza banke su godine restrukturiranja koje su rezultirale rastom prihoda od četiri posto, na 27,3 milijarde dolara, dok su se troškovi povećali sedam posto, na 17,5 milijardi dolara jer se više ulagalo u zapošljavanje i digitalizaciju. U sljedeće tri godine kane investirati između 15 i 17 milijardi dolara u nove tehnologije i poslovanje u Kini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije