Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTEČAJ

Bankama se predlaže otpis 50 posto dugovanja

Zlatko Marić, vlasnik zaštitarske tvrtke Sokol Marić
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
03.01.2019.
u 14:23

Izmijenjeni plan restrukturiranja Sokol Marića

Uprava Sokol Marića d.o.o u predstečajnom postupku dostavila je izmijenjeni plan restrukturiranja kojim su obuhvaćene sve tražbine vjerovnika, a u novom planu predlaže se bankama kao najvećim vjerovnicima otpis oko 50% njihovih potraživanja u ukupnom iznosu od oko 70 milijuna kuna te naplatu preostalog iznosa duga “kroz nove instrumente stečene nagodbom Sokol Marića i vjerovnika Agrokora” sklopljene u srpnju.

Izmijenjenim planom restrukturiranja Sokol Marić predlaže Addiko banci, koja potražuje oko 40,4 milijuna kuna, smanjenje tražbine od oko 21 milijuna kuna, a Raiffeisen banci kao najvećem vjerovniku smanjenje 25,4 milijuna kuna od ukupne tražbine od 48,9 milijuna kuna. U istim omjerima i otpisu potraživanja predložena je i isplata drugih banaka koje, osim već navedenih, potražuju ukupno oko 45 milijuna kuna. Kako se navodi, nakon otpisa dijela potraživanja, rok za podmirenje ostalih obveza Sokol Marića prema bankama kao kreditorima ili razlučnim vjerovnicima je 31. prosinca 2019.

Novi plan Sokol Marića dostavljen je nakon što je Trgovački sud u Zagrebu krajem studenoga 2018. donio zaključak kojim se zastupnici Sokol Marića u predstečajnom postupku pozivaju da u roku od 8 dana dostave izmijenjeni plan restrukturiranja kojim su obuhvaćene sve utvrđene i osporene tražbine. Zastupnici Sokol Marića su krajem srpnja dostavili izmijenjeni plan restrukturiranja, no utvrđenoje da taj plan ne obuhvaća sve utvrđene i osporene tražbine. Vjerovnici Sokol Marića trebali bi glasovati o predloženom izmijenjenom planu te tvrtke od koje u predstečajnom postupku potražuju oko 180 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar botoksmanija
botoksmanija
23:15 03.01.2019.

Šta je on dužan bankama... A da kupovao zlatne pipe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije