Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mrlja na povratku

Baltazar je u trgovinama tek mjesec dana, a već je "zaradio" prve kritike

baltazar
03.12.2009.
u 15:32

Mjesec dana otkako se popularni Profesor pojavio u trgovinama, kao plišana igračka, kasica, privjesak za ključeve, na šalicama, majicama, papučama... bilo je dovoljno da se čuju i prve kritike. Kupci su razočarani što kvaliteta proizvoda nije viša, a cijene niže.

Mjesec dana otkako se Profesor Baltazar pojavio u trgovinama, kao plišana igračka, kasica, privjesak za ključeve, na šalicama, majicama, papučama... bilo je dovoljno da se čuju i prve kritike. Uz opće odobravanje što se netko dosjetio oživjeti dobrog znanstvenika i njegovu čudotvornu epruvetu, ima razočaranih što kvaliteta proizvoda nije viša, a cijene niže.

– Privjesak za ključeve jednom mi je pao i Baltazaru se slomila ruka. Na više šalica našao sam grešku, a sto kuna čini mi se previše za papuče koje su potpuno neergonomične – potužio nam se jedan Zagrepčanin, koji na Profesoru Baltazaru nije štedio: kupio je još i kasicu i majicu.

Čitateljica koja se razdragana novim životom omiljenog crtanog lika iz djetinjstva odlučila za kasicu, pita se zašto rupica za ubacivanje novca nije navrh glave, na šeširu, nego ispod njegova oboda.

– To je dosta nepraktično riješeno, prorez je sakriven, a kad se ubacuje novac, mora se paziti da se Baltazara ne sruši na nos – zasmetalo je našoj sugovornici.

Predstavnici tvrtke Ultralink, koja stoji iza projekta velikog Baltazarova povratka, iskreno kažu da su i za njih same prvi proizvodi na neki način – testni artikli.

– Privjesak je od keramike pečene četiri puta, zaista je lomljiv, te smo ga za proljeće već prebacili u gumeni 3D materijal. Za papuče i nismo tvrdili da su ergonomske. To su kućne poklon-papuče za hodanje po tepihu, napravili smo ih prema predlošku licencne robne marke Frank, koja papuče u maloprodaji u Hrvatskoj prodaje za 149 kuna. Kasica pak ima uporabnu vrijednost, ali je ponajprije ukrasna figura – odgovara Renata Brkić, jedna od vlasnica Ultralinka.

– Žao nam je što vaš čitatelj najviše kritizira šalice, jer su one jedan od dva proizvoda, iz ove prve kolekcije, u potpunosti izrađena u Hrvatskoj. U cjelini, nema zapravo puno prigovora, ni velikih pohvala. A nama je i jedno i drugo dragocjeno – kaže R. Brkić.

Ultralink kani kolekciju plasirati i u Europu. Trenutačno se najbolje prodaju slikovnice o Profesoru Baltazaru. One se za razliku od ostalih poklon-proizvoda, koji su dostupni samo u Zagrebu, mogu naći u maloprodajnim lancima diljem Hrvatske.

– U široku distribuciju kompletnog asortimana, koji sada “poliramo” prema reakcijama s tržišta, kanimo krenuti na proljeće – kaže R. Brkić.

Za sve koji su već kupili nešto s likom Profesora Baltazara i nije neka utjeha da će to isto od proljeća biti – kvalitetnije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije