Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMIJEŠI NAM SE USPJEŠNA PODSEZONA

Bajs: Sunce je ove sezone ljepše sjalo u Hrvatskoj

komiža
Vanja Zubčić
18.09.2009.
u 13:09

Svaki gost koji je došao u Hrvatsku 2009. godine nije poklonjen, morali smo se za njega izborili. Ovakav učinak, uz ostalo, rezultat je mjera koje smo poduzeli, uz lijepo, sunčano vrijeme. Sunce je ove godine sjalo i u Turskoj, Francuskoj, Španjolskoj, ali očito nešto bolje u Hrvatskoj, slikovit je bio ministar Bajs.

Hrvatski turizam je u plusu za 0,2 posto što se tiče noćenja, a pozitivnim se brojkama možemo nadati i za podsezonu. U ovom trenutku tri do četiri zemlje na Mediteranu bilježe pluseve, dok su sve ostale u minusima, iznio je ministar turizma Damir Bajs nakon današnjeg sastanka s predstavnicima putničkih agencija koje pokrivaju 95 posto organiziranih dolazaka u Hrvatsku.
 
- Podsezona će u najmanju ruku biti ista kao i prošlogodišnja, a želim igrati do zadnje minute, do 31. prosinca kada ćemo podvući crtu - najavio je prvi čovjek hrvatskog turizma.
 
Do kraja desetog mjeseca trebamo biti spremni za objavu mjera za 2010. godinu, prognozirao je ministar koji je danas razmatrao učinke ovogodišnjih poticaja koje je za udruženu promociju izdvojila država za spas turizma.
 
Mjere su pomogle da Hrvatska vrlo dobro kotira na turističkom tržištu, učinak je velik i u održavanju turističkog prometa. Rezultati su pokazali da smo uspjeli, a mjere držimo jako kvalitetnima, pohvalio je Boris Žgomba, predstavnik Udruge hrvatskih putničkih agencija. 
 
Započete su konzultacije oko mjera koje će se poduzeti u 2010. godini, kada će biti važno da one budu znatno jače nego ove godine. Našu smo konkurenciju ove godine zatekli na spavanju, ali to iduće godine sigurno neće biti, pa svoju prednost koju smo stekli moramo održati, smatra Žgomba. 
 
Mjere ne smiju biti mlake ili nedostatne, mi smo povećali sredstva za 300 posto i jedino smo tako mogli biti jači od konkurencije, poručio je ministar turizma Damir Bajs iznoseći da svaki gost koji je došao u Hrvatsku 2009. godine nije poklonjen, morali smo se za njega izborili. Ovakav učinak uz ostalo je rezlultat mjera koje smo poduzeli, uz lijepo, sunčano vrijeme. Sunce je ove godine sjalo i u Turskoj, Francuskoj, Španjolskoj, ali očito nešto bolje u Hrvatskoj, slikovit je bio ministar.
 

Ključne riječi

Komentara 6

TA
talijan
15:45 18.09.2009.

slazem se sa Somelier, a po izjavama i komentarima sto daje ministar Bajs vidi se nema veze s turizmom, HR je konkurentna samo u odredjenim vrstama turizma (nauticki turizam) i trebalo bi se fokusirati upravo na njih koji usput najvisee i trose, a ne slusati ove gluposti Bajsa da je sezona uspjesna zato sto je dozvolio onim krsevima od aviona da slijecu ili zato sto je dao 20 miliona € za reklamu na googlu i eurosportu

OB
-obrisani-
14:08 20.09.2009.

Nakon ove kostatacije sa zadovoljstvom mogu kostatirati da je Bajs napredovao sa jedne na dvije litre dnevno.

BL
Blender
13:56 18.09.2009.

Hrvatski turizam je u plusu za 0,2 Bravo,bravo,bravo. Pravi turizam ce poceti u Hrvatskoj tek tada kad nebude vise nitko od vas smdljivaca u vladi. Otvorite ovi ljudi, pa austrija napravi vise novaca od turizma nego Hrvatska. Svaku godinu smo u plusu a love nigdje pa naravno kad od 10-15% ostane samo 0.2%. Koji su to muljatori i od kuda imate taj podatak. Revolucija je jedini spas, skidam kapu Rumunjima, oni su to fino rijesili. Bog i Hrvati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije