Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAMIRENI SVI VJEROVNICI

Badel 1862 prije roka isplatio preostale 
obveze u iznosu od 127,8 milijuna kuna

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
28.12.2018.
u 08:43

U prvih devet mjeseci 2018. dobit Badela 1862 je oko 42 milijuna kuna

Badel 1862 prije roka je podmirio sve obveze prema vjerovnicima svih skupina po sklopljenoj predstečajnoj nagodbi koja je odobrena prošlogodišnjim pravomoćnim rješenjem, obavijestili su iz kompanije u četvrtak putem Zagrebačke burze.
Ključna za to bila je isplata od 27. prosinca, kad su namirili preostale obveze u iznosu od 127,8 milijuna kuna. Badel je za to koristio četiri izvora financiranja.

Uz novac od dokapitalizacije strateškog partnera – đakovačkog Meteora i prodaje dijela neoperativne imovine sukladno nagodbi, kao dodatne izvore navode vlastita sredstva iz tekuće likvidnosti i profitabilnog poslovanja te dugoročni kredit.
O kolikom je kreditnom zaduženju riječ, tvrtka nije specificirala – tek poručili su da će u daljnjem poslovanju nastaviti provoditi operativno restrukturiranje u cilju osiguranja dugoročne održivosti poslovanja, no čini se da je to kredit od 6,2 milijuna eura (u kunskoj protuvrijednosti) koji je uzet za refinanciranje obveza.

Prije završne runde namirenja podmirili su cjelokupne obveze prema PSN vjerovnicima do iznosa od 20.000 kuna te ostalim vjerovnicima tri kvartalne rate.
– Tako je u rokovima iz nagodbe otplaćeno ukupno oko 21 milijun kuna obveza te su ukupne obveze društva iz PSN prema vjerovnicima svih skupina, s prvobitnih 148,9 milijuna kuna još u listopadu smanjene na 127,8 milijuna kuna – navodi se u priopćenju.
U prvih devet mjeseci ove godine dobit Badela 1862 iznosila je oko 42 milijuna kuna odnosno za 24 milijuna kuna više nego u istom razdoblju lani. Zadnja cijena dionice je 11,10 kuna, s padom od 19,57 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije