Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

AZTN: Ivica Todorić 
se riješio 30 trgovina

Ivica Todorić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
19.02.2015.
u 07:15

Minimalno tri proizvoda konkurencije u Konzumu nisu ispoštovali samo u dva od 67 provjerenih dućana, tvrde u AZTN-u

Od 96 prekobrojnih trgovina, koliko ih se Agrokor zbog preuzimanja Mercatora morao riješiti u Hrvatskoj, do sredine siječnja dezinvestirano ih je 30, priopćili su iz Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Od toga broja 19 ih je prodano, a 11 dano u zakup na pet godina (uz mogućnost produljenja za još pet), što znači da je Agrokor dezinvestirao trgovine koje su u godini prije akvizicije slovenskog trgovačkog lanca ostvarivale 27% ukupnog prihoda od 96 njih s popisa za dezinvestiranje.

Za prodavaonice koje su ostvarivale dodatnih 24,8% ukupnog prihoda zaključivanje ugovora je u tijeku, a za 18,3% prihoda još se pregovara, ustvrdili su u AZTN-u koji je prihvatio prvo izvješće povjerenika kako Agrokor, u većinskom vlasništvu Ivice Todorića, ispunjava mjere tražene uvjetno odobrenom koncentracijom s Mercatorom.

Za dio trgovina čeka se odobrenje za davanje u podzakup, a kako za četiri nema zainteresiranih, Agrokor je, što je AZTN prihvatio, predložio devet zamjenskih prodajnih mjesta. Imaju nešto manje kvadrature, ali ostvaruju gotovo 50% više prometa. Sve kupoprodaje, zakupi, prenamjene... moraju se dovršiti do 12. ožujka.

>> Todorić veterane Ljerku Puljić, Kuštraka i Lučića iz uprave prebacuje u NO

Komentara 6

R0
R00kie
09:58 19.02.2015.

kad god nas hrvat ima pljujete i ljutite se, nije bitno koji, a kad stranci imaju 10 pute vece firme i 100 puta vise bogatstva to vam je ok...idite onda u lidl i saljite novav u njemacku kad vam nasi ljudi nevaljaju nikad

BL
blukac3
13:06 08.04.2015.

reci otvoreno da radite kako todoric hoce.

ZG
zg001
10:01 09.04.2015.

Pitajte Todorica sta je napravio i kako je unistio makedonsku firmu nakon sto je ona uvela jamnicu u Makedonij.Takvi koji imaju oni ne bave se sa postenim radom. Pozdrav iz Mk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije