Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzimanje

Atlantic Grupa predala ponudu za preuzimanje Droge Kolinske

tedeschi
Anto Magzan
19.04.2010.
u 22:28

Droga Kolinska u čijem su vlasništvu poznati brandovi Cockta, Barcaffe, Smoki,pašteta Argeta,Donat Mg, voda Tiha i brojni drugi u 90 postotnom je vlasništvu Istrabenza

Atlantic Grupa Emila Tedeschija poslala je danas neobvezujuću ponudu slovenskom Istrabenzu za kupnju udjela u prehrambenoj kompaniji Droga Kolinska,potvrdio nam je Emil Tedeschi. Droga Kolinska u čijem su vlasništvu poznati brandovi Cockta, Barcaffe, Smoki,pašteta Argeta,Donat Mg, voda Tiha i brojni drugi u 90 postotnom je vlasništvu Istrabenza, i jedna su od snažnijih prehrambenih kompanija u regiji.

Atlantic Grupa podnijela je neobvezujuću ponudu za svih 100 posto dionica kompanije čiji je godišnji prihod oko 2,2 milijarde kuna i ima oko 4500 zaposlenih, što je približno jednako koprivničkoj Podravci čiji je godišnji prihod oko 2,9 milijardi kuna, a za koju je Atlantic Grupa također zainteresirana. Prednost Droge Kolinske je u tome što je provedeno restrukturiranje, a spajanjem s Atlantic Grupom nastala bi najveća regionalna prehrambena kompanija.

Kako neslužbeno saznajemo za kupnju slovenske kompanije nije zainteresiran velik broj strateških kompanija, iako su se prije nekoliko mjeseci kao potencijalni kupci spominjali i srbijanski Centroproizvod, pa i Nestle. Prava situacija znat će se u petak kada bi i lužbeno trebali biti poznati svi pretendenti za kupnju slovenskog prehrambenog diva.

Prema dostupnim podacima procjenjuje se kako Droga Kolinska vrijedi oko 200 milijuna eura, no i kako su je vlasnici spremni prodati i za 50-tak milijuna manje kako bi što prije pokrili vlastita dugovanja.

Komentara 4

DU
Deleted user
22:44 19.04.2010.

Bavčar, omiljeni tajkun i \"kompanjero\" Janeza Janše je zaslužan za sunovrat Istrabenza (tepaju mu Istrabrezno = brezno na slov. znači duboka jama). Ovo sad su samo posljedice totalno krivog vođenja Istrabenza kojem su većinu operativnog novca zamrznuli u kojekakvim investicijama izvan core business-a (kupovina hotela etc.) i dakako, dio istunelirao i osobno Igor Bavčar, zbog čega je i krivično gonjen. Slabost Droga Kolinska je što se radi o regionalno važnoj kompaniji s globalno gledano slabašnim brandovima - boljka tipična i za naše kompanije iz sfere hrane i napitaka. Pa onda ni ne čudi da nema interesa divova za posrnulu Droga Kolinska, zar ne?

OB
-obrisani-
07:11 20.04.2010.

ha ha rafajelo boy zašto njega neprovjere otkud njremu novac

SC
Scanius
08:40 20.04.2010.

Ispravak netočnog navoda mikrogrizlija. DrogaKolinska nije posrnula kompanija vec je posrnuo njezin vlastnik Istrabenz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije