Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURZOVNA VRIJEDNOST KOMPANIJE SKOČILA 5 POSTO

Apple opet kuca na vrata kapitalizacije od bilijun dolara

Apple
Foto: Reuters
03.05.2019.
u 14:23

Appleova tržišnja kapitalizacija približila se bilijun dolara čime je došla ispred Amazona, ali još uvijek gleda u leđa Microsoftu

Vrijednost dionica Applea značajno je skočila u srijedu čime se tržišna kapitalizacija kompanije opet približila bilijun dolara. Zaustavivši se na 210,52 dolara što je 4,9 posto više nego prethodni dan burzovna vrijednost Applea dosegla je 969 milijardi dolara.

Time je kompanija iz Cupertina izbila ispred Amazona, ali još uvijek gleda u leđa Microsoftu koji vrijedi 980 milijardi dolara. Podsjetimo, sve tri kompanije proteklih su mjeseci prešli granicu od bilijun dolara, a prvom je to uspjelo Appleu u srpnju 2018. Posljednji rast cijene Appleove dionice zahvaljuje se rastu prihoda od usluga koje je nadmašilo očekivanja Wall Streeta i predviđanja o daljnjem rastu u trećem tromjesečju.

Time je u drugi plan pao pad prodaje iPhonea za 17 posto. “Apple je objavio jasno izvješće za ožujak i optimistično predviđanje za lipanj koji se suprotstavio negativnom investitorskom sentimentu što je rezultiralo rastom cijene dionice”, objavili su analitičari Morgan Stanleyja.

Prema podacima Refinitiva, 21 analitičar preporučuje kupnju Appleove dionice dok je njih 18 preporučuje držanje. Samo dvojica smatraju da bi Appleovi dioničari trebali prodati te vrijednosnice. Po broju analitičara koji pozitivno gledaju na dionicu, Apple je među najpopularnijim dionicama na američkom tržištu, uz American International Group i Berkshire Hathaway u vlasništvu čuvenog investitora Warrena Buffetta.

K tome, najmanje osam investicijskih kuća podiglo je ciljanu cijenu dionice nakon objave izvješća. Najagresivnije su to učinili analitičari Jefferiesa, podignuvši je za 50 dolara na 210 dolara.

Višnja i Zdravko Pevec - cijeli razgovor

Ključne riječi

Komentara 1

HR
Hrabraja
17:09 03.05.2019.

Pa tko normalan kupuje iphone kada za duplo malnje novaca kupi Huawei

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije