Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ROLA

Anton Kovačev potpredsjednik ELTI-ja

Anton Kovačev
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
15.11.2013.
u 15:46

Predsjednik ELTI-ja je Werner Hoyer, predsjednik Europske investicijske banke, a član uprave je i Franco Bassanini, predsjednik talijanske financijske ustanove Cassa Deposite e Prestiti

Anton Kovačev, predsjednik uprave HBOR-a, imenovan je potpredsjednikom Europske udruge dugoročnih investitora (ELTI) na prvoj Generalnoj skupštini te institucije u Bruxellesu. Mandat će mu trajati tri godine. Predsjednik uprave je Werner Hoyer, predsjednik Europske investicijske banke, a član uprave je i Franco Bassanini, predsjednik talijanske financijske ustanove Cassa Deposite e Prestiti (CDP). Jedan od imenovanih članova Upravnog odbora je i Branimir Berković, izvršni direktor HBOR-a.

Na skupštini je prihvaćen i Akcijski plan za 2014. godinu u kojemu je naglasak stavljen na razvoj povoljnijih uvjeta za dugoročno financiranje i suradnju među članicama udruge s ciljem pružanja snažnije potpore nacionalnim gospodarstvima kroz poticanje održivog rasta i razvoja.

- Moje imenovanje za potpredsjednika Europske udruge dugoročnih investitora još je jedna potvrda velikom međunarodnom ugledu HBOR-a. Iako se radi o neprofitnoj udruzi njen utjecaj i snaga su izuzetno značajni jer se radi o bankama i specijaliziranim financijskim ustanovama čija je ukupna aktiva 2 tisuće milijardi eura - prokomentirao je Kovačev.

HBOR je, u okviru Kluba institucija Europske unije specijaliziranih za dugoročno kreditiranje (ISLTC), zajedno s još 15 europskih financijskih ustanova u srpnju 2013. godine osnovao ELTI. Članice su banke koje odobravaju poticajne kredite i dvije institucije u ulozi promatrača (Europska unija i Europska investicijska banka) čija ukupna aktiva iznosi dvije tisuće milijardi eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije