Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Stvaratelji za stoljeća“

Ante Vlahović dobitnik međunarodne nagrade za životno djelo u poduzetništvu

vlahović
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
21.03.2015.
u 18:54

U selekcijski postupak predlaganja i izbora kandidata koji je trajao 20 mjeseci, bili su uključeni brojni poduzetnici, poslovna udruženja, nevladine organizacije i državne institucije

Ante Vlahović, dugogodišnji predsjednik Uprave Adris grupe, ovogodišnji je dobitnik prestižne međunarodne nagrade za životno djelo u poduzetništvu „Stvaratelji za stoljeća“. Mr. Vlahoviću priznanje će biti uručeno u Dubrovniku, 27. ožujka 2015., u sklopu Regionalnog summita poduzetnika Jugoistočne Europe i Međunarodnog panela stručnjaka pod nazivom „Kuda ide svjetska ekonomija – ekonomija budućnosti?!“ koji okuplja najuspješnije poduzetnike i uglednike Jugoistočne Europe. Tom prigodom raspravljat će se o značaju poduzetništva kao preduvjeta za sveukupni ekonomski i društveni razvoj.

U selekcijski postupak predlaganja i izbora kandidata koji je trajao 20 mjeseci, bili su uključeni brojni poduzetnici, poslovna udruženja, nevladine organizacije i državne institucije. Nezavisno povjerenstvo predvođeno akademikom prof. dr. Borisom Tihim potom je između 340 kandidata iz 9 zemalja (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Makedonija, Njemačka, Srbija, Slovenija i Švedska) izabralo najzaslužnije.

U obrazloženju nagrade za životno djelo u poduzetništvu dodijeljene mr. Vlahoviću, uz ostalo stoji:

 - O uspješnosti ovog gospodarstvenika ponajbolje svjedoči činjenica da je, primjerice, Adris grupa tijekom njegova vođenja kompanije, prihode povećala deset puta, dobit trideset puta, a vrijednost kapitala čak pedeset puta. Broj zaposlenih se povećao dvadeset puta, a vrijednost dionica više od sto puta! Istodobno, Adris je investirao više od 7 milijardi kuna, od čega u turizam više od 3 milijarde kuna. Što Adris znači za Hrvatsku i regiju, svjedoči podatak da dnevno u državne proračune uplaćuje više od 12 milijuna kuna ili ukupno godišnje gotovo 4 milijarde kuna. Čak tri četvrtine dionica i danas je u rukama sadašnjih i bivših zaposlenika, a nitko nema više od 12,6 posto. Adris, uključujući i nedavno preuzeto Croatia osiguranje, zapošljava više od osam tisuća ljudi.

>> Predsjednica primila domaće investitore

Komentara 2

Avatar WindFucker
WindFucker
21:19 21.03.2015.

Svaka čast! Zasluženo.

Avatar samo.zvonko
samo.zvonko
19:56 21.03.2015.

...dobro... ako se nagrađuje pretvorbeno privatizacijsko mešetarenje... zaslužnik... oteo gotovu tvornicu... ups... privatizirao... slikao se... ortaci nevidljivi... sada prodali... izbrisali tragove... da... treba mu dati nagradu za životno djelo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije