Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Analitičari: Ulazak RH u EU koristit će i slovenskim i hrvatskim tvrtkama

gorenje
Arhiv VL-a
17.09.2009.
u 13:24

Slovenija, koja je devet mjeseci Hrvatskoj blokirala pristupne pregovore s Europskom unijom, sada želi da se susjedna država brzo priključi EU jer bi to trebalo stimulirati njezin gospodarski rast, kazao je slovenski ministar gospodarstva Matej Lahovnik.

U interesu je naše ekonomije da Hrvatska postane članica Unije - kazao je Lahovnik u intervjuu za Bloomberg dodavši da će mnoge industrije imati koristi od hrvatskog članstva. Analitičari dijele takvo mišljenje jer će nestanak trgovačkih barijera pogodovati slovenskim maloprodajnim lancima i proizvodnom sektoru. Bloomberg ističe da su se izvoz, investicije i potražnja u obje zemlje snažno smanjili. Slovenski se BDP u drugom kvartalu stegnuo na godišnjoj razini 9,3, a hrvatski 6,3 posto.

Opširnije pročitajte na Poslovni.hr.

Ključne riječi

Komentara 13

BA
balzac
14:32 17.09.2009.

Imamo glupe i korumpirane političare, koji umjesto da ozbiljno rade svoj posao, presjecaju vrpce i slikaju se. Okružili su se podobnim i nesposobnim poslušnicima, a stručnjake otjerali, da im ne smetaju. A što radi onaj ministar Jandroković. Kako nam ga zabiše on i njegova Suzana... autogol!

OB
-obrisani-
13:45 17.09.2009.

Sve iz Slovenije treba uzimati sa velikom dozom opreza jer gamad ima samo jedan cilj; oteti nam dio mora, i dalje štetiti našim vitalnim interesima jer Slovenija ima devizu što Hrvatskoj gore to Sloveniji bolje. Ima bezbroj primjera u bliskojj prošlosti za to. Samo kad pristanu na pošteno razgraničenje odlaskom na sud, treba ih uzimati ozbiljno. ZA PRIJATELJE NIKADA.

ST
stefj
13:42 17.09.2009.

Kada je Slovenija ušla u EU, nekih 35% malih poduzeća odmah je propalo, a oni su se stvarno pripremali godinama. I to kvalitetno. Zamislite kako će to biti kod nas, s ovakvom \"kvalitetnom\" pripremom. Prvo će svi poljoprivrednici propast koji žive od poticaja, zatim će cca. 60% malih poduzeća propasti, a velika većina obrtnika neće ni doživjeti ulazak... I za to je Jaca poklonila teritroij...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije