Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezervacije karata već počele

Američki United Airlines najavio letove prema Dalmaciji

FILE PHOTO: FILE PHOTO: United Airlines first new livery Boeing 737-800 arrives at O'Hare International Airport in Chicago
Foto: KAMIL KRZACZYNSKI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
19.04.2021.
u 15:54

United planira izravnu liniju od 8. srpnja do 3. listopada i to tri puta tjedno, od međunarodne zračne luke Newark Liberty do Dubrovnika.

Američki United Airlines će od srpnja do listopada letjeti iz New Yorka u Dubrovnik, najavljeno je  na Unitedovoj konferenciji za novinare. United planira izravnu liniju od 8. srpnja do 3. listopada i to tri puta tjedno, od međunarodne zračne luke Newark Liberty do Dubrovnika.

Letovi će se obavljati zrakoplovima tipa Boeing 767-300ER s ukupno 214 sjedala u tri klase i to ponedjeljkom, četvrtkom i subotom iz Newarka te utorkom, petkom i nedjeljom iz Dubrovnika, a bit će tempirani za povezivanje s više od 65 gradova Sjeverne Amerike, najavljuje United.

United je ujedno najavio i letove iz Washingtona do Atene i Chicaga do Reykjavika.

Kompanija navodi da uspostava novih ruta održava pojačan interes putnika za letove u Hrvatsku, Grčku i Island, koji je zadnjih mjesec dana porastao za 61 posto.

"Dok zemlje širom svijeta započinju proces ponovnog otvaranja, putnici su željni su dugoočekivanog bijega prema novim međunarodnim destinacijama," rekao je potpredsjednik Unitedove međunarodne mreže Patrick Quayle.

Napominje se kako Unitedov Travel-Ready Center omogućava putnicima ovjeru "COVID-19 dokumentacije" o testiranju i cijepljenju prije prijave na let, kako bi mogli dobiti svoju ukrcajnu propusnicu (boarding pass) prije dolaska u zračnu luku.

A za Dubrovnik nisu samo zainteresirani Amerikanci. Povećanje broja letova najavili i iz Air Francea. Tako će prema Dubrovniku letjeti četiri puta tjedno počevši od 31. svibnja, s porastom do 11 tjednih letova tijekom vrhunca ljetne sezone, od 5. srpnja do 29. kolovoza.

Prema Splitu će se letovi odvijati četiri puta tjedno od kraja svibnja, s porastom do sedam tjednih letova tijekom vrhunca ljetne sezone.

Prema Zagrebu Air France trenutno leti tri puta tjedno, a planira sedam tjednih letova u vrhuncu ljetne sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije