Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burza

Američki burzovni indeksi u porastu

WALL STREET
AFP
16.04.2010.
u 08:05

Dobri poslovni rezultati kompanija utjecali su na rast američkih burzovnih indeksa već šesti dan zaredom. Optimizam ulagača najviše koči porast nezaposlenosti.

Na Wall Streetu cijene dionica su  u porastu već šesti dan zaredom, što je posljedica dobrih poslovnih rezultata kompanija- prenosi Reuters. Rast ipak nije značajan zbog podataka o rastu nezaposlenosti. Prošloga tjedna je, naime, broj inicijalnih zahtjeva za pomoć nezaposlenima neočekivano porastao za 24.000, na 484.000, što je već drugi tjedan kako taj broj raste.

Dow Jones porastao je 21 bod ili 0,19 posto, na 11.144 boda, novu najvišu razinu od rujna 2008. godine. S&P 500 ojačao je, pak, 0,08 posto, na 1.211 bodova, a Nasdaq indeks 0,43 posto, na 2.515 bodova.

- Kompanije iz svih sektora objavljuju bolje poslovne rezultate nego što se očekivalo, što ukazuje na poboljšanje situacije u gospodarstvu, no sve dok ne dođe do jačanja tržišta rada, ne može se govoriti o čvrstom oporavku - kaže Peter Smith, potpredsjednik u tvrtki Capital Advisors.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije