Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podaci za 2017.

Amazonova prodaja porasla za trećinu, na 178 mlrd. dolara

Amazon
Foto: Reuters/PIXSELL
03.02.2018.
u 00:15

U 2017. putem pretplatničke usluge ‘Amazon Prime’ članovima dostavljeno više od pet milijardi paketa širom svijeta

Kompanija za internetsku trgovinu Amazon prošle je godine ostvarila skok prodaje za trećinu u odnosu na 2016., na gotovo 178 milijardi dolara, pri čemu je dobit dosegnula tri milijarde.

Prema izvješću te tvrtke, objavljenom u četvrtak, dobit Amazona bila je lani za 600 milijuna dolara veća nego u 2016. godini.

Kompanija je ostvarila rekordnu prodaju u posljednja tri mjeseca prošle godine, potaknuta rastom internetske kupnje tijekom blagdana te potražnjom za uslugama u “cloud” poslovanju. Navodi da je tijekom 2017. godine putem pretplatničke usluge ‘Amazon Prime’ članovima dostavljeno više od pet milijardi paketa širom svijeta. Kako napominju iz te kompanije, prošle godine se na uslugu pretplatilo više novih članova nego u bilo kojoj prethodnoj godini, kako u svijetu tako i u SAD-u. Više od četiri milijuna ljudi prijavilo se u samo jednom tjednu posljednjeg lanjskog tromjesečja, dodaju iz Amazona.


Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Oneill
Oneill
10:10 03.02.2018.

Najbolja online trgovina na svježu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije