Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVRSNI REZULTATI

Allianz raste: 'Na pola smo puta do zacrtane obnove'

Allianz
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
07.08.2017.
u 15:18

Operativna dobit Allianza u drugom je tromjesečju ove godine iznosila 2,9 milijardi eura, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje porast za 22,9 posto.

Njemački osiguravatelj Allianz u ponedjeljak je objavio da je u drugom tromjesečju i u prvom polugodištu ove godine ostvario vrlo dobre rezultate, čemu su pridonijeli svi poslovni segmenti, a polugodišnja je operativna dobit na godišnjoj razini porasla za 15,7 posto, na 5,9 milijardi eura, što je znatno iznad polovice iznosa koju taj osiguravatelj cilja za cijelu ovu godinu.


 

Allianz je u prvom polugodištu ove godine ostvario ukupne prihode od 66,2 milijarde eura, što je 2,3 posto više nego u istom razdoblju lani.

"Neto prihodi pripisivi dioničarima u prvoj su polovici godine porasli za dojmljivih 17,9 posto, na 3,8 milijardi eura", kažu u Allianzu.

Najsnažniji rast zabilježio je segment životnih i zdravstvenih osiguranja, koji je u prvom polugodištu ostvario rast neto prihoda pripisivih dioničarima za 78 posto, na 1,5 milijardi eura. Segment upravljanja imovinom ostvario je rast neto prihoda pripisivih dioničarima za 19,5 posto, na 700 milijuna eura, a segment neživotnih osiguranja za 7,7 posto, na 1,98 milijardi eura.

"Na pola smo puta naše trogodišnje Agende o obnovi, i u ovoj je fazi jasno da naša nastojanja i napori već sada donose korist svim našim dionicima", ističe u priopćenju predsjednik uprave Allianza SE Oliver Bäte.

Naglašava i kako je Allianz imao "vrlo dobro polugodište s dvoznamenkastim rastom operativne dobiti i neto prihoda".

"Sada možemo reći kako očekujemo da će operativna dobit za 2017. godinu biti bliža gornjoj granici ciljanog raspona od 10,8 milijardi eura, plus/minus 500 milijuna eura", naglašava Bäte.

Iz Allianza ističu i kako su u drugom tromjesečju ove godine ostvarili vrlo dobre rezultate.

Ukupni prihodi u razdoblju od travnja do kraja lipnja su porasli za 2 posto, na 30 milijardi eura.
Tom su rastu, kako ističu, doprinijeli svi segmenti, a ponajviše segment životnih i zdravstvenih osiguranja.

 


 

Operativna dobit Allianza u drugom je tromjesečju ove godine iznosila 2,9 milijardi eura, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje porast za 22,9 posto.

Neto prihodi pripisivi dioničarima u drugom su tromjesečju skočili za 83,4 posto, na 2 milijarde eura, i to zahvaljujući višoj operativnoj dobiti i boljem neoperativnom rezultatu, naglašavaju iz Allianza.

Navode i kako je omjer kapitaliziranosti prema Solventnosti II porastao je s 212 posto na kraju prvog tromjesečja ove godine na 219 posto na kraju drugog tromjesečja, i to ponajviše zahvaljujući pozitivnim kretanjima na tržištu.

 

Komentara 2

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
15:55 07.08.2017.

raste dobit, bit će para za Kordićku i srpsko-bosansko-crnogorski jezik. Žalosno čime se bavi najveći svjetski osiguratelj, a žalosno da naša država ne reagira.

ĆA
Ćaća
22:06 07.08.2017.

nekad firma od respekta ostala samo prčija. kome oni farbaju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije