Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija Sindikata metalaca Hrvatske o teškom stanju u brodogradnji

Ako propadne drugi krug privatizacije, škveranima prijeti ulica

brodogradilista
Arhiva VL
11.12.2009.
u 14:10

Iako su najavljivali velike prosvjede, za sada odluku o tome nisu donijeli, ali su takvu sindikalnu akciju ostavili kao mogućnost ako se za brodogradilišta ne nađe razumno rješenje.

U slučaju da drugi krug privatizacije brodogradilišta ne uspije, alternativa je stečaj, što sindikati ne mogu prihvatiti, jer će brodograditelji završiti na ulici, istaknuli su povjerenici Sindikata metalaca Hrvatske u Brodosplitu i Brodotrogiru Slavko Bilota i Joško Franjić.

Sindikati su nezadovoljni razgovorom s ministrom Đurom Popijačem o drugom krugu privatizacije, jer njegova izjava kako on nije u priči o hrvatskim brodogradilištima jasno im daje do znanja da nema političke volje da se ona spase.

Sindikat metalaca Hrvatske traži hitno potpisivanje državnih jamstava za odobravanje kredita da bi se mogli financirati i nastaviti proizvodnju, jer je problem nelikvidnosti gorući.

Iako su najavljivali velike prosvjede, zasad odluku o tome nisu donijeli, ali su takvu sindikalnu akciju ostavili kao mogućnost ako se za brodogradilišta ne nađe razumno rješenje.

Komentara 3

MO
momak23
15:14 11.12.2009.

vlada čini sve što je u njezinoj moći,privatizacija je jedini spas za brodogradilišta..

PO
poduzetnik
14:30 11.12.2009.

Ako itko od vas sto cita ovaj komentar, radi u brodogradnji ili ima ikakve veze sa istom, predlozite da umjesto brodova , za koje se tvrdi da nemaju trzista, gradite vjetrenjace. Nije valjda teze napraviti vjetrenjacu od broda. Izvori alternativnene energije su buducnost. Hrvatska kupuje energiju i vjetrenjace iz vana, a moze proizvesti i jedno i drugo sama. Di je masta i zdarv razum tim nasim politicarima?

OB
-obrisani-
21:32 11.12.2009.

Sve su uništili u državi, zašto bi brodogradnja bila iznimka -uništimo i nju a vlada nek na tim mjestima otvori trgovaćke centre ionako je danas hrvatska velik dyuti free shop!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije