Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovanje koncerna

Agrokor počeo godinu sa zarađenih 34 milijuna kuna

Agrokor
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
12.03.2019.
u 22:45

Najveće prihode, očekivano generirao je Konzum koji je donio 625 milijuna kuna, a pozitivno je da Konzum suprotno planovima posluje u blagom plusu iako se očekivao minus u ovom dijelu godine

Agrokor je u siječnju, odnosno njegovih 16 najvećih tvrtki, ostvario 1,5 milijardu kuna prihoda na temelju kojih su realizirali 34 milijuna kuna operativne dobiti. Prihodi su veći od plana izvanredne uprave za 62 milijuna kuna.

Najveće prihode, očekivano generirao je Konzum koji je donio 625 milijuna kuna, a pozitivno je da Konzum suprotno planovima posluje u blagom plusu iako se očekivao minus u ovom dijelu godine. Uslijed fokusiranog upravljanja, operativni su troškovi ostali ispod planiranih razina u siječnju, pojasnila je izvanredna uprava u izvještaju. Poslovna grupa prehrana u kojoj su Ledo, Jamnica, Sarajevski Kiseljak i slične tvrtke donijela je oko 443 milijuna kuna prihoda.

Teško je procjenjivati performans kompanija na temelju jednog mjeseca i to izvan turističke sezone, ali i sama izvanredna uprava priznaje da su u odnosu na planove prodajne razine podbacile. Ne mora biti riječ o dugoročnom problemu, ali valja obratiti pažnju na gubitak tržišta u nekim segmentima. Ozbiljan popravak poslovanja imala je grupa poljoprivreda u kojoj ključnu ulogu igra Belje. Imaju 34 posto veće prihode od plana i dvostruko veću zaradu nego se od njih očekivalo. U siječnju je savjetnicima Agrokor isplatio 32 milijuna kuna za usluge, a ukupno je izvanredna uprava potrošila oko 42 milijuna kuna. Ukupno sa svim troškovima savjetnici su Agrokor od početka sanacije do kraja siječnja stajali 796 milijuna kuna, a izvanredna uprava ukupno je potrošila 1,3 6 milijardi kuna.

>> Pogledajte video: Novi Agrokor od 1. travnja počinje poslovati pod imenom Fortenova grupa

Ključne riječi

Komentara 4

HR
Hrvatinic
22:55 12.03.2019.

agrokor je plenkovicev i dalickin propali projekt ...i grupe borg ...

GE
genex
01:24 13.03.2019.

da ima godišnje čistih 100 mil.eura dobiti, agrokoru bi trebalo 70 godina da otplate dugove koje su napravili.obzirom da su vjerovnici dosta toga otpisali,da dobiju ovo što se nadaju, trebati će jedno 30-40 godina. pushing rođo, i to teški..

DD
dr dragon
08:03 13.03.2019.

Svaka čast državi evo riješili sve dugove, još zaradili i pojedinci imenovani na upravljačke položaje se usput obogatili!? Ima se može se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije