Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Patka?

Agrokor: Nismo kupili Mercator, još se nismo ni prijavili na natječaj

Mercator
Pixsell
25.02.2011.
u 11:43

Još uvijek samo razmatramo odluku o uključivanju na natječaj za stjecanje 23,3 posto dionica Pivovarne Laško u Mercatoru, kažu jutros u Agrokoru, dematirajući da im je Mercator prodan početkom ovog tjedna.

Nije točno da je Mercator već prodan koncernu Agrokor. Još uvijek samo razmatramo odluku o uključivanju na natječaj za stjecanje 23,3 posto dionica Pivovarne Laško u najvećem slovenskom trgovačkom lancu Mercatoru – kažu jutros u Agrokoru, demantirajući slovenske Finance koje su objavile kako je Mercator već prodan Agrokoru, a posao je finaliziran već ovoga tjedna.

Iz Financa tvrde kako su posao prodaje Mercatora početkom tjedna finalizirali NLB, Pivovarna Laško i UniCredito, a vijest o tom sastanku iz Agrokora, tvrde, prvo potvrdili, a nekoliko minuta kasnije demantirali. Priču su im, pišu, demantirali i prvi čovjek Pivovarne Laško Dušan Zorko te Božo Jašović, predsjednik uprave NLB-a, dok u UniCreditu ni o kakvu dogovoru ne znaju ništa. No, i dalje se pozivaju na vjerodostojnost svog anonimnog izvora, tvrdeći da je i u svakoj dosadašnjoj prodaji Mercatora bilo laži i špekulacija.

Iako, kako tvrde, u Agrokoru još nije pala odluka da će se natjecati za dionice Laškog u Mercatoru, još krajem prošlog tjedna iz Agrokora su se oglasili kako smatraju da su Mercator i Konzum zajedno odlična poslovna priča, ne samo za Sloveniju i Hrvatsku nego i za cijelu regiju, te da bi njihovim povezivanjem nastala najuspješnija maloprodajna kompanija na ovim područjima.

Kažu kako je u svojim dosadašnjim nastupima prema Mercatoru Agrokor uvijek postupao transparentno i prijateljski, što je vidljivo, dodaju, i iz prošlogodišnje ponude za kupnju dionica Mercatora. Mercator bi u njihovom portfelju postao liderom na najvećim tržištima u regiji djelujući kao samostalna kompanija pod istim brendom te dugoročno ostvario veću zaposlenost kako na domaćem, tako i na tržištima regije.

Komentara 2

Avatar drInternet
drInternet
06:21 26.02.2011.

*** Operacija spašavanja tajkuna Šrota ide po planu..... Slo. mediji uglavnom šire nacionalističku histeriju protiv našeg \"dobrog\" tajkuna što znači da će prodaja Mercatora biti uspješna kao i prvi put tj. od nje ništa..... Pitanje je samo od koga ćeće Pahor uzeti da bi dao Šrotu obzirom je kasa u NLB prazna? Možda od Miškovića?

VA
vatra
14:45 25.02.2011.

slovenci nisu najpametniji ljudi na svijetu, nisu niti najpošteniji ali mislim da će biti pametniji od Hrvata i srba i da tog zlikovca neće pustiti u merkator gdje taj dođe sve razara. na jedno otvoreno radno mjesto zatvara 5

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije