Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEUČILIŠTE BOCCONI

Agrokor i TDR primat će na staž studente s Bocconija

13.12.2008.
u 13:06

TDR i Agrokor izrazili su želju za suradnjom s najpoznatijim talijanskim sveučilištem Bocconi, i to tako što će primiti njegove studente na staž u tvrtku. U Agrokoru već najavljuju da će dogodine primiti pet tamošnjih studenata. MBA na Bocconiju završio je čelni čovjek TDR-a Davor Tomašković, a iz Agrokora Ante Todorić i Ivan Crnjac, zbog čega i ne čudi želja za suradnjom.

Studij, uključujući i Master korporativnog upravljanja, predstavila je prošli mjesec u Zagrebu profesorica Dolly Predovic, predavačica na spomenutom Masteru.

– Uvjet za upis na Master je 2-3 godine iskustva u praksi te, naravno, diploma. Program traje 12 mjeseci, a polaznici su osobe iz cijelog svijeta, koji rade u vodećim svjetskim kompanijama i koji si najčešće sami plaćaju troškove školovanja. U grupi je 30 do 40 polaznika. Uz redovite profesore, u programu sudjeluju i gosti predavači koji rade u struci, a što je primjerice posebno i važno sada kada se situacija promijenila zbog krize. O popularnosti Bocconija govori i činjenica da je svim studentima nakon završetka studija zajamčeno zapošljavanje nakon samo tri mjeseca – kaže Predovic.

Bocconi surađuje i sa Zagrebačkom školom za ekonomiju i menadžment, a profesorica Predovic član je Programskog vijeća ZSEM.

– Studenti ZSEM pohađali su nastavu na Bocconiju, a već nekoliko godina diplomanti ZSEM nastavljaju studije na Diplomskim studijima Sveučilista Bocconi. I ove godine troje naših diplomanata odabralo je Bocconi za nastavak svog stručnog usavršavanja – kaže dekan ZSEM Đuro Njavro i dodaje: – Zadnjih godina ZSEM i Bocconi organizirali su i izveli više programa cjeloživotnog učenja iz područja financija i bankarstva za potrebe hrvatske poslovne i posebno bankarske zajednice.

Na ZSEM Diplomskim MBA studijima predaje više profesora sa Sveučilišta Bococni, primjerice u našem MBA iz Financija te Računovodstva i revizije. Zajedno radimo na postizanju međunarodno prestižne akreditacije AACSB – završava Njavro.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije