Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fracuska poručuje

"Agencije bi trebale smanjiti kreditni rejting Velikoj Britaniji"

'France\'s Finance Minister Christine Lagarde (L) and Bank of France Governor Christian Noyer smile as they leave the G20 Finance Ministers and Central Bank Governors meeting in Gyeongju, southeast of
'JO YONG-HAK'
15.12.2011.
u 16:10

Čelnik francuske središnje banke, Christian Noyer je poručio kako bi agencije trebale gledati prema Velikoj Britaniji, s obzirom na razinu njihova duga i inflacije i s obzirom na to da imaju nisku razinu rasta kreditnih plasmana

Napetosti između Londona i Pariza su povišene nakon što je čelnik francuske središnje banke, Christian Noyer, sugerirao kako je Velika Britanija kandidat za smanjivanje kreditnog rejtinga, izvještava Independent.

Dok se Francuska priprema za mogući gubitak AAA kreditnog rejtinga, Noyer je poručio kako bi agencije trebale gledati prema Velikoj Britaniji, s obzirom na razinu njihova duga i inflacije i s obzirom na to da imaju nisku razinu rasta kreditnih plasmana.

Iz Downing Streeta su odgovorili suzdržano: – Imamo plan koji se bavi rješavanjem deficita, a vjerodostojnost našeg plana očituje se kad se pogleda što se dogodilo s britanskim obveznicama.

Glasnogovornik britanskog premijera komentirao je i glasine da Cameron pokušava potkopati ugovor između 26 članica Europske unije te je kazao kako će se Velika Britanija "konstruktivno angažirati" u daljnjim pregovorima o implementaciji fiskalnih ugovora.

Komentara 1

SA
sadaive
23:06 22.12.2011.

E moj Brit-idi vrit,kako to mislite konstruktivno djelovati u cilju spasa vlastite valute..Kod nas u kanadi ako imaš kontrakt crno na bjelo ,to ti je ko solid rock..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije