Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazloženje

Agencija Fitch: Hrvatska vlada dobro radi, treba joj dati šansu

Kreditna agencija Fitch
Reuters/ PIXSELL
10.09.2012.
u 20:27

Fitch u svom izvješću između redaka priznaje da je praksa srezati rejting, naročito stoga što je Hrvatska imala negativni izgled od 2009

Fitch Ratings obrazložio je u novom izvješću "Hrvatska: Fiskalna politika ključna je za održavanje investicijskog rejtinga", da su rejting zadržali prvenstveno zbog napora u smanjenju deficita Vlade Zorana Milanovića.

Hrvatska Vlada napravila je napredak u rješavanju izazova koje su postavljene pred javne financije. Upravo na tu stabilizaciju javnih financija odnosi se revizija izgleda kreditnog rejtinga, pojašnjavaju Fitchovi analitičari. U ožujku su potvrdili hrvatski rejting na BBB- i time odstupili od uobičajene prakse koja ne uključuje potvrđivanje negativnih izgleda.

Fitch u svom izvješću između redaka priznaje da je praksa srezati rejting, naročito stoga što je Hrvatska imala negativni izgled od 2009. Analitičari ističu da su odlučili dati Vladi šansu u vrijeme kad su sastavili proračun, koji je uključivao brojne mjere s ciljem smanjenja deficita proračuna.

- Ti su napori dobro usmjereni i donijeli su rezultate u kratkom roku - stoji u obrazloženju Fitcha koji upozorava Vladu da je čeka još puno izazova i da mora još mnogo rezati.

>>Prva velika pobjeda ministra financija SuperSlavka Linića

Komentara 44

OB
-obrisani-
20:51 10.09.2012.

odlična vijest . međutim kad će hrvatska biti švicarska obećano od prvog predsjednika? - - ne izvlačit se na hdz ili sdp govna smo mi svi skupa a ne političari

GU
Gustavo
20:54 10.09.2012.

Jasno da rade dobro kad nas prodaju istoj agenciji i njihovim gazdama.

Avatar WindFucker
WindFucker
20:50 10.09.2012.

To su pravi frendovi; oni nas podržavaju i dok tonemo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije