Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zračna luka Zagreb

Aerodromski sindikat pozvao Uskok zbog nagodbe s CA

Tonči Peović
Antonio Bronić
23.09.2010.
u 16:23

Direktor Peović odgovara da je dogovor s Croatijom Airlines dobar jer ta kompanija od 1. travnja plaća sve obveze...

Zaposlenici Zračne luke Zagreb zabrinuti su za svoja radna mjesta i plaće jer ne znaju pod kojim će se uvjetima gradnja nove putničke zgrade dati u koncesiju. Brine ih i dug Croatije Airlines ZLZ-u koji, prema riječima sindikalaca, iznosi ukupno 130 milijuna kuna te nagodba koju je vodstvo ZLZ-a sklopilo s CA i prema kojoj, tvrde sindikati, taj avioprijevoznik nije obvezan ništa vratiti zračnoj luci. Zbog te nagodbe Nezavisni strukovni sindikat aerodromskoga operativnog osoblja traži i istragu Uskoka.

– Tražili smo odgovore o koncesiji i od direktora Tončija Peovića i od ministra Kalmete, ali ništa nam nisu odgovorili. Natječaj za koncesionara raspisuje se za 15-ak dana, a radnici nemaju pojma hoće li njihova radna mjesta biti zaštićena – optužuje Ante Dujić, predsjednik sindikata. Sindikat negoduje i zato što direktor aerodroma sada ima dva zamjenika, a do prije dvije godine te funkcije uopće nisu postojale. Jedan zamjenik je Ivan Damjanović koji je na to mjesto uhljebljen nakon što je smijenjen iz Uprave za zatvorski sustav. Peović pak odgovara da radnici nemaju razloga za zabrinutost jer će posebnom klauzulom u ugovoru o koncesiji biti zaštićeni, a svi detalji znat će se kad se natječaj raspiše. Što se tiče duga CA, Peović tvrdi da je postignuta dobra nagodba prema kojoj CA od 1. travnja mora plaćati svoje obveze, što i čini, a do kraja 2010. mora vratiti dug iz ove godine i dati prijedlog za povrat duga iz 2009.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
22:01 23.09.2010.

\"Aerodromskom sindikatu\" Peovic nije po volji jer je uveo red na aerodrom. Uz to vise nema zabusavanja, oblokavanja na poslu i slicnih aktivnosti. Pa se sada sindikat brine za prava jadnih radnika. A koncesionara se boje ko vrag tamjana jer ce ih prisiliti da jos vise rade. E moji sindikati: onaj tko posteno radi, nema se na ZLZ-u cega bojati...

DO
downunder
09:55 24.09.2010.

Vlaskoulicanec ne bih se baš složio s tobom. Taj lik je bio direktor Zračne luke Dubrovnik (ZLD). Ostavio je on iza sebe svakakvih repova (svjedoče radnici) ali ovo nije mjesto da se o tome priča. A postao je direktor poo partijskom dekretu. Naime, za direktora postavio ga je pokojni general Bobetko.

DU
Deleted user
20:44 24.09.2010.

ah, kako je to slično svuda u hr: sindikalisti se boje koncesionara, jer koncesionari rade u tržišnoj ekonomiji a sindikalisti su zaštićeni neradnici. treba ih sve pootpuštati i dati sve u koncesiju, pa neće više nitko biti zaštićen, a too će postati normalan posao. a to o \"repovima koji su ostali iza Peovića\", o tome ne znam konkretno, ali znam da je to tipična priča balkanskih neradnika, toliko ukorijenjena da sam već par puta pri promjeni radnog mjesta radio recept koji preporučam svima: - dogovorite se sa rukovoditeljem da se vaša e-mail adresa i korespondencija sačuvaju. - nakon odlaska, čekate deset dana, a onda navratite natrag na radno mjesto i pregledate novu korespondenciju. - lažljivi neradnici, mahom sindikalisti, računajaći da nema mogućnosti za demantij začas nabacaju bezbroj lažnih optužaba i izmišljenih repova. - nakon što pregledate objede, demantirate ih, odlučite hoćete li osobno tužiti objednike ili ćete tražiti da se kazne unutar tvrtke. za pola ovih sindikalista jedini pravi lijek je zatvor i oštre kazne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije