Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješna godina

Adris otkupio još svojih dionica i najavljuje nova preuzimanja

Adris grupa
Foto: Promo
25.02.2019.
u 18:46

Procjene govore da bi Adris Grupa u sektoru turizma mogla godišnje ostvarivati oko 300 milijuna kuna zarade

Adris Grupa otkupila je dionice vrijedne 58 milijuna kuna. Rezultat je to programa otkupa dionica u kojem je dioničarima dana vrlo unosna ponuda od maksimalnih 530 kuna za redovnu dionicu te maksimalno 465 kuna za dionicu iz povlaštene serije. Ponuđena cijena bila je oko 9% veća od prosječne ostvarene cijene na Zagrebačkoj burzi. Otkup je pak realiziran po 525 kuna za redovnu dionicu i 444 kune za povlaštenu dionicu. Nakon ovih transakcija Adris posjeduje ukupno 470.835 vlastitih dionica, što je 2,87 posto temeljnog kapitala. U kompaniji vjeruju da će veća aktivnost na tržištu kapitala, uključivši i otkup vlastitih dionica, uravnotežiti tržišnu cijenu dionica Adrisa i njihovu fundamentalnu vrijednost, odražavajući na taj način stvarnu vrijednost kompanije.

Za Adris Grupom je dobra financijska godina, a u ovoj najavljuju novi petogodišnji investicijski ciklus tijekom kojeg će uložiti tri milijarde kuna. Najavljuju mogućnost novih preuzimanja, a dioničarima ‘debelu’ dividendu. Preliminarni izračuni iz tromjesečnih izvještaja pokazuju dvoznamenkasti rast svih sektora poslovanja, a precizne brojke bit će poznate nakon objave revidiranih podataka. Ipak lanjski prihodi kreću se oko šest milijardi kuna, a neto dobit trebala bi iznositi 423 milijuna kuna, što bi bio 13 posto bolji rezultat nego godinu ranije.

Procjene govore da bi Adris Grupa u sektoru turizma mogla godišnje ostvarivati oko 300 milijuna kuna zarade, kao i od osiguravateljskog biznisa pa je riječ o kompaniji s potencijalom zarade 600 milijuna kuna godišnje za svoje dioničare. Adris je u prošloj poslovnoj godini rezervirao potraživanja prema Agrokoru “u skladu s razinom očekivanih rizika”. Nagodbom, koju nisu podržali, naplatili su samo 15 posto pozajmice teške milijardu kuna, i to udjelom u Agrokoru manjim od 1,5 posto.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije