Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovi za VW Grupu

AD Plastik proizvodit će strugače i obloge za Audi Q3 i VW Tiguan

AD Plastik
Igor Kralj/PIXSELL
18.01.2017.
u 07:15

Solinska tvrtka s njemačkom autoindustrijom potpisala četverogodišnji ugovor za 750.000 € prihoda godišnje

AD Plastik proizvodit će setove unutarnjih strugača stakla za vozila Audi Q3 i prednje obloge blatobrana za VW Tiguan, priopćili su iz solinske tvrtke putem Zagrebačke burze. Unutarnji strugači stakla, pojasnili su, za Audi Q3 proizvodit će se u pogonu ekstruzije u Solinu, a početak proizvodnje planiran je za rujan 2018. godine. Predviđeno je da taj projekt traje sedam godina, a planirana je prozivodnja spomenute opreme za 140.000 vozila godišnje.

Prednje obloge blatobrana za VW Tiguan proizvodit će se u tvornici tvrtke AD Plastik u ruskom gradu Kalugi, a početak proizvodnje najavljen je za veljaču 2018. godine. Predviđeno trajanje tog projekta je četiri godine, a planirana je godišnja proizvodnja za 22.000 vozila. Predviđeno je da će godišnji prihod od tih poslova na razini AD Plastik Grupe iznositi oko 750.000 eura. Podsjetimo, AD Plastik je u lani u studenome nominiran i za nove poslove za Renault Grupu, vrijedne oko 16,5 milijuna eura.      

>> AD Plastik novim ulaganjima jača položaj na ruskom tržištu

Komentara 1

Avatar Zagor 74
Zagor 74
08:56 18.01.2017.

Svaka čast...jedino zabrinjava činjenica da je za 160.000 setova postignut prihod 750.000 EUR, tj. 4.6€ po setu...a zamislite si koliko svaki zamjenski dio plaćamo u maloprodaji :-)...ili sam nešto krivo podijelio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije