Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
160 dobrovoljaca

160 njemačkih poreznika želi reorganizirati grčki porezni sustav

Schaeuble,jpg
Reuters/PIXSELL
26.02.2012.
u 17:56

Radi se o novom pokušaju njemačke vlade da pruži pomoć Grčkoj, ovaj put u razvitku moderne porezne administracije jer su za državni dug dobrim dijelom odgovorni utajivači poreza i neplatiše kojih je, prema procjenama medija, izrazito mnogo

Nakon neuspješnog pokušaja 'pomoći' njemačkih vlasti koje su ranije ponudili Grčkoj da imenuju svog 'povjerenika za proračun', preko 160 njemačkih poreznika dobrovoljno se javilo za odlazak na Peloponeski poluotok kako bi posrnuloj članici eurozone pružili pomoć u upravljanju financijama, piše Poslovni dnevnik.

Radi se o novom pokušaju njemačke vlade da pruži pomoć Grčkoj, ovaj put u razvitku moderne porezne administracije jer su za državni dug dobrim dijelom odgovorni utajivači poreza i neplatiše kojih je, prema procjenama medija, izrazito mnogo. Ministarstvo financija Njemačke, koja daje najveći novčani doprinos spašavanju 'rupe bez dna' - kako je Grčku oslovio sam čelnik ministarstva Wolfgang Schaeuble, ovog je vikenda objavilo da su njihovi poreznici i više nego voljni pomoći posrnuloj grčkoj ekonomiji da postane učinkovitija u prikupljanju novca od poreznih obveznika. Radi se uglavnom o poreznicima koji govore engleski jezik dok neki od njih solidno 'barataju' grčkim.

Iako su spremni poslati svoje djelatnike u pomoć, Nijemci su svjesni kako među grčkim građanima nisu dobrodošli te se pitaju je li u toj zemlji itko želi primiti njihovu pomoć?! Objavljeno je da su pripreme za misiju poreznih savjetnika u Grčkoj napravljene pod pokroviteljstvom Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). No još uvijek je nepoznato kada bi njemački porezni službenici bili poslani u Grčku.

Podsjetimo, Europska unija procijenila je da Grčka ima 60 milijardi eura neplaćenih poreza zbog utaje i nedostatka usklađenosti što sačinjava oko 25 posto grčkog BDP-a. Prošlog mjeseca Grčka je objavila listu od 4.000 neplatiša poreza, među kojima su se našle i brojne medijske zvijezde. Dio je to nove politike kojom Grčka pokušava prisiliti neplatiše da ne zanemaruju svoje obveze prema državi.

Komentara 21

M1
marin_11
19:42 26.02.2012.

\"preko 160 njemačkih poreznika dobrovoljno se javilo za odlazak na Peloponeski poluotok.. \" - super vijest - prvi put čujem da Nijemci idu negdje volontirati. Predlažem našoj vladi za zatraži 3000 menadžera volontera da nam 3-4 godine vode firme -- kada su već Nijemci takvi altruisti i lova im ništa ne znači !!!

RA
Raphael
20:25 26.02.2012.

Padobrance na Kretu? http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Crete

ME
Meter
18:46 26.02.2012.

Angela, šalji i nama koju stotinu poreznika, carinika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije